Birra Menabrea

Menabrea-olutpanimon tarina sai alkunsa vuonna 1846, jolloin oluista kiinnostunut Giuseppe Menabrea matkusti Pohjois-Italiaan Biellaan, Italian Alppien juurille.

Birra Menabrea -laatikko

Biellasta Menabrea löysi oluen valmistukseen ja etenkin sen säilytykseen täydellisesti sopivan maanalaisen luolaston. Olut-termi ’lager’ juontaakin juurensa saksan kielestä sanasta ’Lager’, joka tarkoittaa muun muassa varastoa. Maanalaisen luolaston lisäksi Biellan alueella on saatavilla puhdasta vettä sekä raikas vuoristoilmasto – alue on siis mitä ideaalein oluen valmistukselle, ja täydellinen kotipaikka Menabrean oluille. Menabrean olutpanimon voi löytää vielä tänä päivänä tismalleen samasta paikasta, johon Giuseppe Menabrea sen perusti 175 vuotta sitten. Nykyään olutpanimon toimintaa johtaa Franco Menabrea jo viidennessä sukupolvessa – samalla tavalla, samoja raaka-aineita käyttäen, samalla huolellisuudella, ja samalla intohimolla kuin esi-isänsä lähes kaksi vuosisataa aiemmin. Menabrea-oluissa käytetty ohra tulee Ranskasta Champagnen maakunnasta. Samppanjan lisäksi alue on tunnettu erinomaisesta ohran laadusta. Humala puolestaan tuodaan Saksasta Baijerin alueelta, Hallertausta. Menabrean käyttämä vesi virtaa suoraan Alppien vuoristosta. Sanotaan, että mestarilliseksi oluenpanijaksi oppiminen on elinikäinen prosessi. Menabrean olutpanimolla oppia on ehtinyt kertyä jo viiden sukupolven verran, joten sitä voidaan perustellusti pitää yhtenä merkityksellisimmistä italialaisista olutvalmistajista. Menabrea onkin Italian premium-oluiden numero yksi.

Menabrea – italialaista laatua ja täydellisyyttä jo 175 vuoden ajan – ja vähintäänkin tulevat 175 vuotta lisää.

Täysimääräinen perheomistus takaa sen, että Menabreaa johdetaan pitkän ajan tähtäimellä, eikä äkkipikaisten, nopeaa voittoa tavoittelevien vaatimusten mukaisesti. Tavoitteena on luoda ajassa kestäviä, täydellisiä oluita ja pitkäjänteinen työ takaa erinomaisen laadun. Koska olutpanimoa ei johdeta hätiköidysti, ei myöskään oluen valmistuksessa hätäillä. Toisin kuin monet kilpailijansa, Menabrealla olutta kellaroidaan todella pitkään – jopa 30 päivän ajan. Mitä pidempään lager-olutta kellaroidaan, sitä pehmeämmän maun se saa. Menabrean oluet ovatkin täyteläisiä ja maukkaita – näin ollen erinomaisia ruokaoluita.