Bodega Trapiche

Vuonna 1883 perustettu Trapiche on Argentiinan palkituin viinintuottaja, jonka tuotannosta 90 % menee vientiin. Viinitalon laadukas tuotanto tulee Mendozan laaksosta, joka on Argentiinan huippuviinialue.

Bodega Trapiche - punaviiniä viinilasissa

Trapichen historia alkaa vuodesta 1883, jolloin pieni viinitila kasvatti ensimmäiset rypäleensä Mendozan alueella. Vain kuusi vuotta myöhemmin talo saalisti ensimmäiset kansainväliset palkintonsa vanhalta mantereelta Pariisista. Nyt yli 130 vuotta perustamisestaan Trapiche on kansainvälisesti korkealle arvostettu viinitalo, jonka International Wine and Spirit Competition on palkinnut vuoden argentiinalaisena viinintuottajana neljä kertaa: 2004, 2006, 2011 ja 2012. Trapiche on ainoa argentiinalaisviinitalo, jolla tunnustuksia on näin monta. Trapiche on myös ainoana argentiinalaisena viinintuottajana valittu kolme kertaa maailman arvostetuimpien viinibrändien joukkooon kuuluisassa Wines International -julkaisun Top 50 Most Admired Wine Brands -kilpailussa (2014, 2015 ja 2017). Tämän lisäksi Trapiche on ollut Argentiinan palkituin viinitalo jo neljä peräkkäistä vuotta (2016, 2017, 2018 ja 2019) sen viinien saamien palkintojen perusteella. Vuonna 2019 Wine Enthusiast valitsi Trapichen Uuden Maailman parhaaksi viinintuottajaksi (New World Winery of the Year).

Tuotannon salaisuus piilee ensiluokkaisissa viinitarhoissa

Trapiche on historian palkituin argentiinalainen viinintuottaja: se on valittu lukuisia kertoja maan parhaaksi viinintaloksi. Viinien huippulaadusta vastaa kokenut pääviinintekijä Daniel Pi, mutta tuotannon todellinen salaisuus löytyy sen viinitarhoista.

Jopa 1255 hehtaaria viljelysmaata sijaitsee kilometrin korkeudessa Mendozan vehreästä laaksosta, jota pidetään Argentiinan parhaana viinialueena. Vaikka viininviljelytekniikat ovat aikojen saatossa modernisoituneet ja muuttuneet, viinitalon perustajan Don Tiburcio Benegasin perinteikkäät opit ovat säilyneet Trapichen tuotannon taustalla.

Mendozan alue sopii kuivan ilmastonsa ansiosta hyvin luonnonmukaiseen viininviljelyyn. Myös Trapichen viinintuotannossa huolehditaan ympäristöasioista tarkasti. Viinitalo on sitoutunut noudattamaan orgaanisen viininviljelyn peruspilareita omilla tiloillaan. Tämä tarkoittaa, ettei viljelyyn käytetä lisättyjä kemiallisia aineita, lannoitteita eikä torjunta-aineita.

Bodega Trapichen viinitila
Trapichen vuonna 1912 rakennettu, firenzeläistyylinen päärakennus on Mendozan viininviljelyalueen ikoninen maamerkki.

Aromikkaita punaviinejä Argentiinan kansallisrypäleestä

Trapichen tuottamista viineistä suurin osa on punaviinejä, joista monien pohjana on Argentiinan kansallisrypäleeksi kutsuttu Malbec. Lajike pääsee oikeuksiinsa lämpimässä ilmastossa, jolloin se tuottaa vahvoja, aromikkaita ja tanniinisia viinejä. Malbec-viineistä on usein aistittavissa karhunvatukkaa, vadelmaa, mausteita ja luumua.

Viininmaistelua ja ensiluokkaisia pihvejä

Jos Argentiinan ruokakulttuuri on jostain tunnettu, niin hyvistä pihveistään. Paikalliset syövät maassa keskimäärin 70 kiloa grillattua lihaa vuosittain. Trapichen viinitalon koti, Mendozan laakso, onkin kulinaristin ja viinimatkailijan unelmakohde.

Mendozan kaupunki on rauhallinen paikka leveine puistokatuineen ja mataline rakennuksineen. Kaupunki on ideaali tukikohta Trapichen ja alueen muiden viinitilojen vierailuun, sillä tiloja voi kiertää niin autolla, minibussilla kuin pyörälläkin. Vaihtelun vuoksi voi ottaa vaelluskengät tai hevosen alle ja vaeltaa ympäröivien Andien vuoristoon. Argentiinaan saavutaan lentämällä maan pääkaupunki Buenos Airesiin. Mendozan alueelle maan toiselle laidalle kannattaa jatkaa lentäen, sillä välimatka alueiden välillä on noin tuhat kilometria. Trapichen viinitalolle on Mendozan keskustasta enää parinkymmenen minuutin auto- tai bussimatka. Lue lisää Trapichen tilalla vierailusta osoitteesta trapiche.com.ar.