Castellani Spa

Castellanin viinintuottajaperhe vaalii perinteitä, joihin sulautuu taidokkaasti tämän päivän uusin viininvalmistustekniikka. Castellanin periaatteisiin kuuluu, että tämän vuosituhannen viinien tulee olla paitsi laadukkaita, myös luonnonmukaisia.

Castellani – luonnonmukaisia viinejä Toscanan sydämestä

Toscanan mäkinen maisema, täyteläisiä punaviinejä ja italialaisia herkkuja. Kaikkea tätä tarjoaa Castellano, jonka viinitilat levittäytyvät luonnonkauniin provinssin alueelle. Castellanin viinitiloja on helppo kierrellä Toscanan alueella autolla.

Castellani on todellinen perheyritys, sillä se on pysynyt saman suvun hallussa jo perustamisestaan lähtien 1800-luvun lopulta. Tuolloin montecavolilainen Alfred Castellani päätti aloittaa itse valmistamiensa viinien myymisen.

Vuosisadan vaihteen jälkeen Alfredin pojat Duilio ja Mario ryhtyivät laajentamaan viinitilaa, mikä on jatkunut tähän päivään asti. Nyt viinitalon johdossa istuu viinintekijäsuvun neljännestä sukupolvesta Piergiorgio Castellani.

Vihreät menetelmät laadun takeena

Nykyään Castellanin liiketoiminnan ytimenä ovat useat omat viinitilat Toscanassa. Lisäksi Castellani tuottaa viinejä alihankkijoiden rypäleistä niin Toscanasta kuin myös monilta muilta alueilta. Castellanin viinit tunnistaa tuotantoalueille tyypillisiksi ja hinta-laatusuhteeltaan erinomaisiksi.

Castellanin periaatteisiin kuuluu, että tämän vuosituhannen viinien tulee olla paitsi laadukkaita, myös luonnonmukaisia. Castellanin viinitalolla luonnonmukaisuus näkyy uusiutuvan energian, kierrätettävien materiaalien ja biodynaamisten viljelysmenetelmien käyttönä. Tila johtaa myös alueensa laajempaa kehitystä eettisen maanviljelyn suuntaan.

Sangiovese-viinejä italialaiselle ruoalle

Villa Puccini on mausteinen ja ryhdikäs, tyypillinen Sangiovese-rypäleestä valmistettu viini. Viinin täyteläisestä mausta löytyy karpaloa, luumua ja yrttejä. Parhaimmalta sen seurassa maistuvat italialaiset ruoat – laadukkaat pastat, lammas tai kovat, kypsät juustot.

Löydä Toscanan salaisuudet autolla

Toscana on suosittu matkakohde täynnä henkeäsalpaavaa luontoa, historiallisesti merkittäviä maamerkkejä ja upeita viinitiloja. Castellanilla on useita viinitiloja eri puolilla aluetta, joten helpoin tapa tutustua niihin on taittaa matkaa omalla autolla. Kilometrien kertyessä pääsee kokemaan mäkisen Toscanan kauneuden ja maistamaan toinen toistaan parempia italialaisia ruokia ja viinejä.