Château Gassier

Laadukkaista luomurosee-viineistään tunnetun Gassierin viinitalo sijaitsee Paul Cézannen tauluista kuuluisan Sainte-Victoire -vuoren juurella ja sen ainutlaatuiset viinitarhat ulottuvat Välimeren rannikolta Nizzan pohjoispuolelle saakka.

Chateau Gassier -viinitila

Vain muutaman kilometrin päässä Aix-en-Provencen kauniista kaupungista sijaitsevat viinitarhat ulottuvat kolmen eri Provencen laatuluokan alueelle. Viinitarhat saivat oman laatuluokituksensa vuonna 2005 ja ne ovat luonnonvaroiltaan ja maaperältään ainutlaatuiset Ranskassa – alue onkin saanut ’Grand Site de France’ -maininnan. Viinitila on saanut luomu-luokituksen vuonna 2016.

Juuret syvällä Provencessa

Gassierin perhe on yksi Provencen maakunnan vanhimmista suvuista ja on kuulunut alueen aatelistoon Ranskan kuuluisasta vallankumouksen ajoista lähtien. Viinitalo perustettiin nykyiselle paikalle vuonna 1982, jolloin Anthony Gassier osti Puyloubierissa 40 hehtaaria maata Sainte-Victoiren edustalta, tänä päivänä hänen poikansa Georges johtaa tilaa ja edustaa viidettä viininviljelijä-sukupolvea.

Viinitalon menestys on aina perustunut tietotaitoon, kovaan työhön sekä intohimoon kehittää viininviljelystä ja sitä myöten Gassierin viineistä huippulaatuisia.

Koe Gassierin roseeviinit paikan päällä

Mikäli olet suunnittelemassa matkaa Provenceen niin vierailu Gassierilla on monista muista viinitaloista poikkeava kokemus. Viinitilan tarhoilla on mahdollisuus kävellä merkittyjä reittejä pitkin ja tutustua ainutlaatuiseen maaperään englanninkielisten opastetaulujen avulla, istahtaa piknikille keskellä viinitarhoja sijaitsevaa levähdyspaikkaa sekä ihailla taustalla näkyvää vaikuttavaa Sainte-Victoiren vuorta.

Viinitalo järjestää kesäisin myös open air -elokuvailtoja, jolloin on mahdollisuus nauttia elokuvasta roseen ja ruokarekasta tarjottavien herkkujen kanssa. Majoittua kannattaa joko läheisessä Aix-en-Provencen kaupungissa jossa kannattaa vierailla myös Cézannen kotimuseossa ja tutustua kaupunkiin tai sitten suunnata suoraan idylliseen mutta kesäisin vilkkaaseen Cassisin rantakaupunkiin.

Ihana veneretki delfiinien seuraan

Luonnon muovaamista kalkkikivikallioistaan tunnetun Calanquesin kansallispuisto on ehdoton retkikohde. Tiesitkö että turkoosinsävyinen vesi johtuu maaperässä olevan kalkkikivestä? Uiminen turkoosinvärisessä kirkkaassa meressä kalojen keskellä tai delfiiniparven näytöksen ihailu kruunaa Provence-elämyksen – ja tietysti viileä lasillinen laaturoseeta!

Tutustu Gassierin viinitaloon