Comte-juustopiirakka

Ranskan Jura-vuoristosta kotoisin oleva Comté on lehmänmaidosta valmistettu puolikova juusto. Valmista mehevä piiras!

Comte-juusto piirakka
logo

2 h 0 min

Comte-juusto piirakka

AINEKSET

  • 200 g kylmää voita

  • 5 dl vehnäjauhoja

  • 1 kananmuna

  • 1 tl suolaa

  • 200 g comte juustoa

  • 2 kananmunaa

  • 2 dl kermaa

  • 1 tl rouhittua muskottipähkinää & 1 tl suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Aloita pohjan valmistamisesta: Leikkaa voi pieneksi kuutioiksi ja lisää kylmän voin joukkoon vehnäjauhot. Nypi voi ja vehnäjauho taseiseksi. Lisää 1 kananmuna, joka sitoo kaikki ainekset yhteen. 

    2. Lisää suola ja vaivaa taikinaa niin kauan, että se irtoaa kulhosta ja muodostaa pallon. 

    3. Anna taikinan levätä kylmässä vähintään 1 tunti.

    4. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

    5. Kauli taikina ohueksi levyksi ja aseta se piirakkapohjaan. Leikkaa ylimääräiset reunat pois pienellä veitsellä. Painele haarukalla pieniä reikiä piirakkapohjaan.

    6. Paista pohjaa 10 minuuttia uunissa ja ota pois uunista.

    7. Valmista sitten täyte: Raasta juusto.

    8. Sekoita keskenään kananmunat, kerma ja mausteet. 

    9. Levitä juustoraaste tasaisesti piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-kerma seos. 

    10. Paista uunissa n. 25 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin pintaan.

    11. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Ina Niiniketo

Resepti: keittiömestari Ina Niiniketo

Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin. Inan uusi ravintola Canvas avautui Helsingin Punavuoreen vuonna 2022.