CVNE

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja, joka on alun perin lähtöisin Haron kaupungista Riojasta.

cvne viinitarha

CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän.

CVNE listattiin arvostetun Drinks International -julkaisun “World’s Most Admired Wine Brands 2023” sijalle 31. Lista koostuu 50 maailman arvostetuimmasta viinibrändistä ympäri maailman ja CVNE on neljäs espanjalainen viinitalo, joka on päässyt siihen mukaan.

CVNE:n alaisuudessa toimii useita viinibrändejä neljällä alueella: Riojasa, Ribera del Duerossa, Ruedassa ja Kataloniassa Cavan alueella. Lisäksi CVNE:llä on tarhoja myös Kanarian saarilla. Rioja on CVNE:n tärkein viinialue, ja sieltä tulee Cunen, Viña Realin, Continon ja Imperialin viinit.

Riojassa CVNE:n viinitarhat keskittyvät parhaille alueille Rioja Alavesan ja Rioja Altan alueille lähelle Ebro-jokea. Alueet sijaitsevat muuta Riojaa hieman korkeammalla ja ilmasto on siitä johtuen hieman viileämpi, antaen viineille eleganssia ja vivahteikkuutta.

Cune - Ensimmäinen CVNE:n valmistama viini sai nimen yrityksen nimikirjaimista. Yksinkertainen ja onnekas kirjoitusvirhe, joka sekoitti V:n U-kirjaimeen, johti kuitenkin ikonisen Cune-brändin luomiseen, joka on nyt kansallisten markkinoiden johtava viini. Viinitila laajensi tilojaan vuonna 2019, jolloin se täytti 140 vuotta ja merkitsi sen jatkuvaa sitoutumista korkealaatuisimpien viinien tuotantoon.

Imperial-sarjan viinit ovat CVNE:n kruununjalokivi. Ne ovat voimakkaita, erittäin hyvin ikääntymistä kestäviä Reserva- ja Gran Reserva-viinejä, joita on mm. tarjottu Kuningas Felipen häissä.

Real de Asua saa nimensä CVNE:n perustajien sukunimestä, ja puhtaasti Tempranillo-rypäleestä Villalban tarhan rypäleistä tehty viini tuotetaan ainoastaan parhaina satovuosina.

Viña Real on Rioja Alavesan alueen laatuviinien tuottaja. Viinit tunnistaa leveästä burgundilaisesta pullosta, ja viineille on tyypillistä hedelmäinen mehukkuus ja pyöreys.

Continon viinisarja käsittää voimakkaat, Rioja Alavesan alueelta tulevat single grape -punaviinit ja ikääntymistä kestävän valkoviinin.