Pirteähappoiset Riesling-valkoviinit ovat suosittuja ruoka- ja seurusteluviinejä. Puolikuivat Rieslingit toimivat erityisesti sushin ja mausteisemman ruoan kanssa. Katso Riesling-tärpit!
Tee itse lämmin valkoviinijuoma hedelmillä ja mausteilla! Passionhedelmä yhdistettynä kanelin aromeihin tuo tähän lämpimään juomaan Karibian makumaailmaa.
6-8 HLÖ
30-45 MIN
10 %
Ainekset:
75 cl Lindeman’s Chardonnay -valkoviiniä
¾ dl sokeria
3 passionhedelmää
1 kanelitanko
yhden sitruunan kuori
2 omenaa lohkoina
5 laakerinlehteä
Valmistusohjeet:
1 Lohko omenat sekä kaiva passionhedelmistä liha.
2 Lämmitä viini kattilassa höyräväksi eli noin 75 asteeseen ja lisää joukkoon kaikki mausteet sekä hedelmät.
3 Pidä samalla lämmöllä noin 10 minuutin ajan, jotta mausteet pehmenevät ja antavat makua. Älä keitä jotta alkoholi ei haihdu pois.