Mimosa-Bellini

Kaksi klassikkoa kohtaa! Tämä kuohuviinicocktail tuo Mimosa ja Bellini-drinkkien parhaat ominaisuudet esille. Puolikuiva cava tuo yhdistelmään juuri sopivasti makeutta.
mimosa bellini
1 HLÖ
0-15 MIN
6 %
Ainesosat:
½ Valio Gefilus appelsiini-persikkamehu
½ Codorniu Clasico Sec cavaa
Valmistusohjeet:
1 Kylmennä etukäteen appelsiini-persikkamehu ja Codorniu cava jääkaapissa.
2 Kaada kuohuviinilasi puolilleen mehua ja sen jälkeen täytä lasi cavalla.
3 Sekoita varovasti pitkällä lusikalla.

Yhdestä Codorniu pullosta (75 cl) tulee noin 12 drinkkiä. Löydät Codorniu Clasicon Alkosta myös 20 cl:n pikkupullossa sekä 37,5 cl puolikkaassa pullossa.

Tiesitkö tämän Mimosasta ja Bellinistä?

Mimosa-drinkki keksittiin 1920-luvulla Lontoossa Buck’s -klubilla, jossa baarimestarit tarjoilivat ennen lounasaikaa appelsiinimehulla värjättyä kuohuviiniä, sillä alkoholin nauttimista olisi pidetty sivistymättömänä niin aikaisin päivästä. Nykyisin Mimosassa kuohuvan ja mehun sekoitussuhde on 50/50. Tarinan mukaan drinkin nimen keksi Englannin kuningaspari. Lue lisää, miten Mimosa tehdään oikeaoppisesti.

Bellini-drinkki syntyi II maailmansodan jälkeen Venetsian kuuluisassa Harry’s Barissa. Baarinpitäjä Giuseppe Cipriani risti cocktailin 1400-luvulla eläneen kuuluisan venetsialaisen taidemaalarin Giovanni Bellinin kunniaksi. Giuseppe yhdisti drinkissä kotimaakuntansa kaksi laatutuotetta: valkoiset persikat ja proseccon.

Valmistusohjeet:
1 Kylmennä etukäteen appelsiini-persikkamehu ja Codorniu cava jääkaapissa.
2 Kaada kuohuviinilasi puolilleen mehua ja sen jälkeen täytä lasi cavalla.
3 Sekoita varovasti pitkällä lusikalla.

Yhdestä Codorniu pullosta (75 cl) tulee noin 12 drinkkiä. Löydät Codorniu Clasicon Alkosta myös 20 cl:n pikkupullossa sekä 37,5 cl puolikkaassa pullossa.

Tiesitkö tämän Mimosasta ja Bellinistä?

Mimosa-drinkki keksittiin 1920-luvulla Lontoossa Buck’s -klubilla, jossa baarimestarit tarjoilivat ennen lounasaikaa appelsiinimehulla värjättyä kuohuviiniä, sillä alkoholin nauttimista olisi pidetty sivistymättömänä niin aikaisin päivästä. Nykyisin Mimosassa kuohuvan ja mehun sekoitussuhde on 50/50. Tarinan mukaan drinkin nimen keksi Englannin kuningaspari. Lue lisää, miten Mimosa tehdään oikeaoppisesti.

Bellini-drinkki syntyi II maailmansodan jälkeen Venetsian kuuluisassa Harry’s Barissa. Baarinpitäjä Giuseppe Cipriani risti cocktailin 1400-luvulla eläneen kuuluisan venetsialaisen taidemaalarin Giovanni Bellinin kunniaksi. Giuseppe yhdisti drinkissä kotimaakuntansa kaksi laatutuotetta: valkoiset persikat ja proseccon.

Ainesosat:
½ Valio Gefilus appelsiini-persikkamehu
½ Codorniu Clasico Sec cavaa