Durbanville Hills

Arvostettu viinitalo Durbanville Hills sijaitsee Durbanvillessä, joka on yksi Etelä-Afrikan vanhimpia viininviljelysalueita ja vain 20 minuutin ajomatkan päässä maan pääkaupungista Cape Townista.

Durbanville Hills -viinitila

Durbanvillen mineraalinen maaperä sekä Atlantilta tulevat viileät tuulet tekevät siitä erinomaisen alueen laadukkaiden viinien valmistukseen.

'From a place where viticulture and city culture connect'

Durbanville Hills kuuluu vuonna 2017 voimaantulleeseen uuteen eteläafrikkalaiseen 'kaupunkiviiniluokitukseen' WO Cape Town. Siihen kuuluvat Kapkaupungin ympäristön alueelta neljä viinialuetta kuten Durbanville ja Constantia.

Durbanville Hills -viinitalolle sekä kestävän kehityksen periaatteet viininviljelyssä että sosiaalinen vastuu työntekijöiden ja yhteisön suhteen on tärkeää. Workers Trust -rahaston kautta Durbanville Hills tukee sekä työntekijöidensä koulutusta että heidän lastensa koulunkäyntiä ja päivähoitoa. Workers Trust, johon kuuluu 220 perhettä, omistaa viisi prosenttia viinitilasta. – Tilallamme viljellään viinin lisäksi myös oliivipuita, joista valmistetaan laadukasta oliiviöljyä. Kaikki oliivitoiminnasta tuleva tuotto menee suoraan Workers Trustille, kertoo viinitalon johtaja Albert Gerber kertoo – Peruskoulutus Etelä-Afrikassa on kallista ja rahaston turvin kaikkien työntekijöidemme lapset pääsevät maksullisiin yksityiskouluihin. Työntekijämme viinitarhoilla ja -valmistamolla tienaavat vähintään 2,5 -kertaisesti paikallisen minimipalkan.

Durbanville Hills sai ensimmäisten eteläafrikkalaisten viinitalojen joukossa vuonna 2011 WIETA sertifikaatin (Wine Industry Ethical Trade Association) sosiaalisesta vastuutyöstään. Se palkittiin samana vuonna myös Ethical Award of the Year -nimikkeellä.

Viinitilan omistavat työntekijöiden lisäksi yhdeksän paikallista viininviljelijää sekä useita laadukkaita eteläafrikkalaisia viinitaloja omistava maan suurimpiin yrityksiin kuuluva Distell.

Sosiaalisen vastuun lisäksi myös ympäristöasiat ovat tärkeitä. Viinitalolla on mm. oma vesijärjestelmä, joka puhdistaa ja käyttää uudelleen tilalla tarvittavaa vettä. Alueella kärsitään ajoittain vedenpuutteesta pienten sademäärien takia. Viinitalolla on ISO 14001 ympäristöserfitikaatti.

Durbanville Hills - näkymä viinitilalle
Etelä-Afrikan kansallisrypäleenä tunnettu Pinotage kasvaa rinteillä, joita Atlantin tuulet viilentävät.

Vieraile viinitilalla

Durbanville Hillsin viinitalo on avoinna myös turisteille ja erinomainen kohde Kapkaupungissa vieraileville helppojen kulkuyhteyksien ansiosta. Viinitastingin lisäksi tilalla voi nauttia lounasta, sillä kahdesti Winelandsin parhaana ravintolana palkittu talon oma ravintola palvelee kävijöitä. Viinin ja ruoan lisäksi pienessä taidegalleriassa pääsee tutustumaan paikallisten taiteilijoiden töihin.

Tutustu viinitilaan ja vierailukeskuksen aukioloaikoihin: www.durbanvillehills.co.za