Maison Jeanjean

Etelä-Ranskassa Languedoc-Rouissillonin alueella toimiva Jeanjean käyttää viinitiloillaan luonnonmukaista viljelyä, joka näkyy sen viinien monimuotoisuudessa ja laadussa.

Jeanjean - viinilasi

Viinitalon juuret juontavat viiden sukupolven päähän vuoteen 1870 ja pieneen kylään nimeltä Saint-Félix de Lodez, joka sijaitsee Montpellierin lähistöllä. Languedoc on yksi Ranskan suurimpia viinintuotantoalueita ja Jeanjean alueen suurimpia viinintuottajia.

Viinitalon tarina alkaa 1870-luvulta jolloin Maurice-Vincent Jeanjean perusti tuolloin viinitalon, jonka asiakkaat saapuivat taloon kolmeksi päiväksi kerrallaan nauttimaan erinomaisista viineistä. Viisi sukupolvea myöhemmin talon johdossa ja sukunsa perinnöstä vastaa Birgitte Jeanjean ja muita tilan vastuutehtäviä hoitavat hänen veljensä Frédéric ja Philippe Jeanjean

Sitoutuminen Languedocin alueeseen ja luonnonmukaisuuteen

Perinteikäs viinitalo vaalii historiaansa ja juuriaan, mutta on silti tunnettu innovatiivisesta otteestaan viininvalmistuksessa. Viinitalon menestyksen avain löytyykin jatkuvasta kehitystyöstä, jolla pyritään vastaamaan kuluttajien muuttuviin tarpeisiin. Yhtä lailla olennaista Jeanjeanille on tiivis yhteistyö alueen viininviljelijöiden kanssa: heillä on Languedocissa kaiken kaikkiaan seitsemän eri viinitilaa: yksi näistä on Montpellierin lähellä sijaitseva Mas de Lunes, jossa viinitarhat sijaitsevat 150 metrin korkeudessa ja lähellä Välimerta.

Jokaisella viinitilalla paneudutaan huolella maaperän, korkeuserojen ja ilmaston vaikutuksiin. Näiden tekijöiden yhdistelmä näkyy rypäleiden laadussa ja luonnollisesti myös viineissä. Yhteensä nämä viinitilat muodostavat yli 300 hehtaarin kokonaisuuden Languedoc AOC-viiniluokituksen käsittävällä alueella.

Languedocin alueen suurimpana tuottajana Jeanjeanilla on myös keskeinen rooli viinintuotantoalueidensa maaperän ja ympäristön puolustajana. Jokainen viininvalmistuksen vaihe viinitilalta kellariin on suunniteltu tarkkaan, jotta taataan jatkuvasti korkealuokkaisia ja luonteikkaita viinejä. Sitoutuminen luonnonmukaiseen viininviljelyyn ja kestävään kehitykseen ovat aina olleet merkittävä osa viinitalon toimintaperiaatteita. -Viinitarhoillamme työskennellään luonnonmukaisia ja kestäviä viljelymenetelmiä käyttäen, jotta näiden tarhojen maaperän luonteikkuus säilyy ja tekemämme ilmentyy viineissämme.