Perunaletut ovat mainio lisä joulupöytään. Helposta taikinasta valmistetut letut, pikkelöity sipuli ja mäti sopivat ihanasti yhteen!
Sekoita perunamuusi, vehnäjauhot ja kananmunat keskenään sekaisin kulhossa. Lisää joukkoon creme fraiche, maito ja mausteet. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Kuumenna lettupannu ja paista letut pannulla voissa.
Pikkelöi sipuli.
Kiehauta kattilassa sokeri, etikka ja vesi. kuori ja leikkaa sipulista ympyröitä.
Kaada pikkeli liemi sipuleiden päälle ja anna jäähtyä.
Tarjoile perunaletut smetanan, pikkelöidyn sipulin, mädin ja tillin kanssa.
Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin. Inan ravintola Canvas avautui Helsingin Punavuoressa vuonna 2022.
Helposti valmistuva piirakka maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Tämä sipuligalette vie kielen mennessään!
Katso reseptiHerkuttele trendikkäillä merenelävillä! Osterit sopivat mm. joulun alkuruokapöytään kalojen ja kasvisten seuraan.
Katso reseptiIhastuttava graavattu taimen maistuu alkuruokapöydässä ranskalaisen valkoviinin kanssa.
Katso resepti