Crepes Vonnassiennes eli perunalettuja mädillä

Crepes Vonnassiennes eli perunalettuja mädillä

Perunaletut

AINEKSET

  • 200 g perunamuusia

  • 1 dl vehnäjauhoja

  • 2 kananmunaa

  • 1 dl creme fraiche

  • 5 dl maitoa

  • 1 tl suolaa

  • 100 g voita paistamiseen

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita perunamuusi, vehnäjauhot ja kananmunat keskenään sekaisin kulhossa. Lisää joukkoon creme fraiche, maito ja mausteet. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

    2. Kuumenna lettupannu ja paista letut pannulla voissa. 

Lisäksi

AINEKSET

  • 1 punasipuli

  • 1 rkl etikkaa

  • 1 rkl sokeria

  • 1 rkl vettä

  • 2 dl smetanaa

  • tuoretta tilliä

  • 50 g siian tai muikun mätiä / kasvisvaihtoehtona Cavi-artia eli merilevästä tehtyä mätiä

VALMISTUSOHJEET

    Pikkelöi sipuli. Kiehauta kattilassa sokeri, etikka ja vesi. kuori ja leikkaa sipulista ympyröitä. Kaada pikkeli liemi sipuleiden päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoile perunaletut smetanan, pikkelöidyn sipulin, mädin ja tillin kanssa.