Kuparinruskea. Maku on keskitäyteläinen, kuiva, terävä, katkeroinen, lääkeyrttinen, piparkakkumausteinen, kevyen appelsiininen.
Nautitaan viilennettynä kahvin tai oluen kanssa ja sopii myös osaksi juomasekoituksia.
Jo legendaksi noussut katkero on kategoriassaan suhteellisen nuori tulokas, sillä sen kehitti tanskalainen Jørgen Ketil Asmund vuonna 1964. Hän halusi luoda pohjoismaalaiseen makuun sopivan katkeron, joka on moniulotteinen ja täyteläinen, mutta josta mikään ainesosa ei erotu ylitse muiden. Inspiraatiota Asmund haki perehtymällä Tanskassa 1500-luvulla käytettyihin lääkekatkeroresepteihin ja yrttioppiin. Kaikkiaan kehitystyö vei yli kolme vuotta, joiden aikana hän testasi yli 300:aa raaka-ainetta yli 600:ssa yhdistelmässä. Lopullisessa reseptissä on 29 eri yrttiä ja maustetta.