Pehmeä & Kepeä

Lempeä & Makeahko

Pirteä & Hedelmäinen

Vivahteikas & Ryhdikäs

Runsas & Paahteinen

Anna de Codorníu Rosé Cava Brut

Kuohuviinit Espanja
Kana kalkkuna Kana kalkkuna Kana kalkkuna
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
Pikkusuolaiset Pikkusuolaiset Pikkusuolaiset
Tapas Ja Antipasti Tapas Ja Antipasti Tapas Ja Antipasti
Vegaani Vegaani
Upea rosé-cava Anna de Codorníu -tuoteperheessä saa eleganssinsa Pinot Noir -rypäleestä.
Katso myymäläsaatavuus Alko.fi
Väri
Vaalean kirsikanpunainen väri, joka tulee Pinot Noir -rypäleestä.
Tuoksu
Tuoksussa on punaisia marjoja, kuten mansikkaa sekä aavistus raikasta vihreää omenaa.
Maku
Maku on täyteläinen, mutta kuitenkin raikas. Tasapainoinen viini, jossa makeus ja hapokkuus ovat sopusoinnussa.
Menestys & Maine

Codorníu on ollut aktiivinen vaikuttaja DO Cava -laatuluokituksen uudistamisessa ja ensimmäinen mm. tämän viinin selkärangan muodostavaa Pinot Noir -rypälettä hyödyntänyt tuottaja!

Tarina
Anna de Codorníu eli 1600-luvulla ja oli pitkän viinisuvun viimeinen Codorníun nimeä kantanut perijä. Hän avioitui Miquel Raventósin kanssa, minkä jälkeen Codorníun omistajasuku on kantanut Raventós-nimeä.
Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Rypäleet
Pinot Noir 70 %,
Chardonnay 30%
Sokeripitoisuus
11.00 g/litra
Alkoholipitoisuus
11.50 %
Pakkauskoko
75 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Tuottaja

Codorníu

Espanjan Penedèsissä Barcelonan lähistöllä sijaitseva Codorníun viinitila on cavan valmistuksen pioneeri, jonka 450-vuotisesta historiasta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa. Viinitalo upeine, historiaa huokuvine kellareineen on jokaiselle kuohuviinin ystävälle lähes pakollinen vierailukohde. Codorníun cavat valmistetaan samalla perinteisellä menetelmällä kuin samppanja ja kaikki talon viinit ovat vegaanisia.


Lue lisää tuottajasta
Alue / luokitus
D.O. Cava, Penedés
Altian tuotenumero
1009776
Alkon tuotenumero
900947

Ruoka - ja tarjoiluvinkit

Codorníu

Espanjan Penedèsissä Barcelonan lähistöllä sijaitseva Codorníun viinitila on cavan valmistuksen pioneeri, jonka 450-vuotisesta historiasta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa. Viinitalo upeine, historiaa huokuvine kellareineen on jokaiselle kuohuviinin ystävälle lähes pakollinen vierailukohde. Codorníun cavat valmistetaan samalla perinteisellä menetelmällä kuin samppanja ja kaikki talon viinit ovat vegaanisia.