Champagne Louis Roederer Collection 242

Champagne Louis Roederer Collection 242


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Vähärasvainen kalaLabel: AperitiiviLabel: ÄyriäisetLabel: Blinit

61,48 €

Löydä Alkosta

Maailman arvostuimmaksi samppanjabrändiksi jo neljättä kertaa vuonna 2021 valittu Champagne Louis Roederer on uudistanut non vintage cuvéensa. Viini kulkee jatkossa nimellä Collection. Ensimmäinen Collection kantaa lisäksi lukua 242 – tämä viittaa Roedererin samppanjatalon järjestyksessä 242. sadonkorjuuseen.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Monivivahteinen, avoin. Tyylikästä paahteisuutta, pähkinäisyyttä ja mineraalisuutta.

Väri

Elegantissa samppanjassa näkee keskeytymättömiä ja pitkään kestäviä pienien kuplien vanoja.

Maku

Erittäin kuiva, hapokas, raikkaan sitruksinen ja hennon paahteinen maku on tyylikkään moniulotteinen. Vaikka maku on erittäin kuiva, kypsä hedelmäisyys tekee suutuntumasta erittäin miellyttävän. Suunmyötäiset hienovaraiset kuplat tukevat kokonaisuutta ja kantavat viiniä tasaiseen, pähkinäiseen ja sitrusmaiseen jälkivaikutelmaan.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Tämä palkittu samppanja kruunaa jokaisen juhlavan illallisen tai tilanteen.

Tarina

Louis Roederer on harvoja samppanjataloja, jotka säännönmukaisesti estävät kaikissa omilta tarhoilta tulevissa rypäleissään happorakennetta pehmentävän malolaktisen käymisen. Upea ja puhdaspiirteinen happorakenne onkin talon leimallisen ja vihkiytyneiden samppanjanystävien arvostaman tyylin kulmakivi! Pinot Meunier -rypälettä lukuun ottamatta kaikki rypäleet tulevat sen omilta tarhoilta. Louis Roedererin non vintage cuvée tunnettiin aiemmin nimellä Brut Premier. Jatkossa non vintage samppanja kulkee nimellä Collection ja se saa peräänsä aina kyseisen sadonkorjuun järjestysnumeron. Ensimmäinen Collection kantaa lisäksi lukua 242 – tämä viittaa Roedererin samppanjatalon 242. sadonkorjuuseen, joka tapahtui vuonna 2017. Tämä on myös tämän non vintage cuvéen pohjavuosikerta. Collection 242:n valmistuksessa on lisäksi käytetty vuosikertoja 2009, 2011, 2013, 2014, 2015 ja 2016.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit

Alkon tuotenumero

578457

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Champagne Louis Roederer

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

France - Champagne - Champagne

Sokeripitoisuus

8 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Tuotenumero

1027479


Katso ohjeita