Louis Roederer Collection 244 Champagne Brut

Louis Roederer Collection 244 Champagne Brut


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Vähärasvainen kalaLabel: AperitiiviLabel: ÄyriäisetLabel: Blinit

72,99 €

Löydä Alkosta

Champagne Louis Roederer valittiin vuonna 2024 jo historiallisen viidennen kerran peräkkäin maailman arvostuimmaksi samppanjabrändiksi. Yksi tämän meriitin saavuttamisen ratkaisevimmista tekijöistä on talon non vintage cuveen laatu sekä ennen kaikkea laadun johdonmukaisuus vuodesta toiseen. Louis Roedererin non vintage cuvée kantaa nimeä Collection.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Elegantissa samppanjassa näkee keskeytymättömiä ja pitkään kestäviä pienien kuplien vanoja.

Tuoksu

Monivivahteinen ja avoin tuoksu, jossa mineraalisuutta, sitrusta ja hentoa paahteisuutta.

Maku

Erittäin kuiva, hapokas, raikkaan sitruksinen ja valkoherukkainen maku on puhdaspiirteinen ja tyylikkään moniulotteinen. Vaikka maku on erittäin kuiva, kypsä hedelmäisyys tekee suutuntumasta erittäin miellyttävän. Suunmyötäiset hienovaraiset kuplat tukevat kokonaisuutta ja kantavat viiniä tasaiseen, pähkinäiseen ja sitrusmaiseen jälkivaikutelmaan.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Tämä palkittu samppanja kruunaa jokaisen juhlavan illallisen tai tilanteen.

Tarina

Louis Roederer on harvoja samppanjataloja, jotka säännönmukaisesti estävät suurimmassa osassa omilta tarhoilta tulevissa rypäleissään happorakennetta pehmentävän malolaktisen käymisen. Upea ja puhdaspiirteinen happorakenne onkin talon leimallisen ja vihkiytyneiden samppanjanystävien arvostaman tyylin kulmakivi! Pinot Meunier -rypälettä lukuun ottamatta kaikki rypäleet tulevat sen omilta tarhoilta. Louis Roedererin non vintage cuvée kantaa nimeä Collection ja nimi saa peräänsä aina kyseisen sadonkorjuun järjestysnumeron. Tällä hetkellä myytävä Collection on 244, mikä viittaa Roedererin samppanjatalon 244. sadonkorjuuseen, joka tapahtui vuonna 2019. Kyseinen vuosi on myös tämän non vintage cuvéen pohjavuosikerta.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Champagne Louis Roederer

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

France - Champagne - Champagne

Sokeripitoisuus

7 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Makeus

Erittäin kuiva

Tuotenumero

1035193


Katso ohjeita