Don Luciano Semi Seco

Don Luciano Semi Seco


Label: Kana ja KalkkunaLabel: Marjat ja hedelmätLabel: SeurustelujuomaLabel: Salaatit Kasvisruoka

9,69 €

Löydä Alkosta

Puolimakea edullinen espanjalainen kuohuviini maljajuomaksi tai tulisten ja makeiden sweet & spicy eli swicy-ruokien kumppaniksi.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Väriltään vaalean kirkkaan keltainen

Tuoksu

Tuoksu puhtaan sitruksinen ja kukkainen

Maku

Runsaan hedelmäinen ja lempeä kuohuviini, jossa hapokkuus tasapainottaa makeutta. Viinissä aistii proseccosta tuttuja aromeja kuten persikkaa, päärynää ja omenaa.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Tämä puolimakea kuohuviini on täydellinen combo katkaravuille tai kanalle mango-chilisalsalla ja muille tulisten ja makeiden sweet & spicy eli swicy-ruokien kumppaniksi. Toimii myös aperitiivina ja tarjoillaan hyvin jäähdytettynä.

Tarina

Kevyempään kuohuviinipulloon (800 g) pakattu Don Luciano kuuluu Jaume Serran viinitaloon, jonka enologi Jaume Serra Guell perusti vuonna 1943. Se sijaitsee Garrafissa Katalonian suurimmalla viininviljelyalueella, ”El Padruell” -viinitilan sisällä Vilanova i la Geltrún kaupungissa, 50 km Barcelonasta. El Padruellin alkuperäinen tila on historiallinen linnake, joka rakennettiin vuonna 1647 Välimeren läheisyyteen. Se on ainoa espanjalainen viinitila, josta voi katsella suoraan Välimerelle. Tarinan mukaan Ranskaa vastaan käytyjen sotien aikana linnasta oli pakotunneli kaupungin keskustaan ja sinisillä keraamisilla laatoilla päällystetty tykkitorni toimi majakkana ennen sähkön saapumista. Edelleenkin sisällissodan luotien jälkiä on näkyvillä linnakkeen seinissä.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

11 %

Alkon tuotenumero

526647

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

J Garcia Carrion

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Spain - Spain

Sokeripitoisuus

30 g/litra

Rypäleet

Macabeo

Makeus

Puolimakea (medium dry)

Tuotenumero

1028566