Enrico Serafino Alta Langa Brut

Enrico Serafino Alta Langa Brut


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Kana ja KalkkunaLabel: Simpukat, Osterit, KampasimpukatLabel: AperitiiviLabel: Äyriäiset

29,99 €

Löydä Alkosta

Ainutlaatuinen pohjoisitalialainen kuohuviini, kuiva ja elegantti samppanjan vaihtoehto.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Erittäin moniulotteinen ja hienostuneen hedelmäinen: siinä on hunajaa, keltaisia kukkia, valkoisia hedelmiä ja hieman paahteisuutta ja mineraalisuutta

Maku

Erittäin kuiva, hapokas, keltaluumuinen, kypsän sitruksinen, aprikoosinen, kevyen mantelinen, hennon paahteinen ja tasapainoinen kokonaisuus. Jälkimaku jatkuu pitkään ja viinin suutuntuma jättää elegantin vaikutelman.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Hienon kuohuviinin tapaan Alta Langa sopii ruokajuomaksi läpi aterian. Erityisesti kalaruoat, lohi ja katkaravut, simpukat, friteeratut tai paneeratut annokset joissa on rapeutta, ja aromaattiset riisiruoat.

Valmistus

Alta Langan kuohuviinit kuuluvat omaan DOCG-luokitukseensa, joka on erittäin tarkasti säädelty tarhojen sijainnin ja viininvalmistuksen osalta. Tarhat sijaitsevat Pohjois-Italiassa muutaman kylän alueella n. 300-550 metrin korkeudessa ja ilmasto on mannermainen. Maaperä tarhoilla on kalkki- ja savimaata ja köynnösten ikä on n. 15-25 vuotta. Käsivoimin tehdyn sadonkorjuun jälkeen huolellinen rypäleiden valikointi, kevyt painatus ja käyminen lämpötilakontrolloidusti terästankeissa. Samppanjametodin mukaan toinen käyminen pullossa hiivasakan kanssa 42 kuukauden ajan.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Alkon tuotenumero

565677

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Enrico Serafino

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Italy - Piedmont - Piedmont

Sokeripitoisuus

7 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir

Makeus

Erittäin kuiva (extra brut)

Tuotenumero

1029971