Vegan
Gisselbrecht Blanc de Noirs Crémant d´Alsace Brut

Gisselbrecht Blanc de Noirs Crémant d´Alsace Brut


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Tapas ja AntipastiLabel: Vähärasvainen kalaLabel: Salaatit KasvisruokaLabel: Aperitiivi

16,99 €

Löydä Alkosta

Elegantti Alsacen Crémant Pinot Noir -rypäleistä

Ruoka ja kuvaus

Väri

Kirkas, vaalea kullankeltainen.

Tuoksu

Kypsän hedelmäisessä tuoksussa on punaista omenaa, persikkaa ja hentoa makeaa mausteisuutta.

Maku

Erittäin kuiva ja runsaan hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi hentoa paahteisuutta, yrttisyyttä ja sitruksisuutta. Reilu hapokkuus tuo viiniin särmää.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Makumaailmaltaan tämä kuohuviini sopii nautittavaksi niin virkistävänä aperitiivina kuin ruokapöytäänkin. Kala- ja äyriäisruoat hapokkaiden lisukkeiden kera. Myös selkeämakuinen vaalea liha.

Valmistus

Tämä elegantti kuohuviini on valmistettu 100 %:sesti Pinot Noir- rypäleistä. Pinot Noir on yksi maailman arvostetuimmista viinirypälelajikkeista ja myös yksi kolmesta samppanjan valmistukseen käytetyistä lajikkeista. Viinin valmistuksessa rypäleet valitaan huolella ja puristetaan varovasti mehuksi. Rypälemehu käy ensimmäisen alkoholikäymisen terästankeissa, jolloin se muuttuu viiniksi. Toinen käyminen tapahtuu pulloissa, eli niin sanotulla "method traditionel" tai "method champagne"- menetelmällä. Tällä menetelmällä viinin kuplat muodostuvat erityisen pieniksi ja hienorakenteisiksi ja integroituvat viiniin erityisen hyvin. Myös viinin makumaailma saa syvyyttä hiivasakan kanssa pullossa kypsyessään. Tämän kuohuviinin maku on kuiva, hedelmäinen, elegantti ja hennon paahteinen.

Tarina

Itävallasta Alsaceen kotiutuneen Gisselbrechtin perheen tarina juontaa juurensa 1600-luvulle asti, jolloin perhe viljeli viiniä omistamillaan tarhoilla ja naapuriensa tapaan myivät valmistamansa viinit bulkkina. Vuonna 1936 perheyrityksen johdosta otti vastuun Willy Gisselbrecht, jota pidettiin omana aikanaan visionäärinä ja rohkeana miehenä. Willy Gisselbrecht teki päätöksen perheen tuottamien viinien itsenäisestä pullotuksesta ja myynnistä. Päätös oli oikea, sillä tänä päivänä Gisselbrecht on yksi maineikkaimmista viinintuottajista Alsacessa. Gisselbrecht omistaa nykyisin 18 hehtaaria viinitarhoja Dambach-La-Villen kylän ympäristössä. Perheen kruununjalokivi ovat grand cru -palstat Franksteinin tarhalla. Négociant-tuottajien tapaan Gisselbrecht myös ostaa rypäleitä paikallisilta tuottajilta, muun muassa Muenchberg-viinitarhan grand cru -palstoilta. Gisselbrechtin viineistä yli puolet menee vientiin ja maineikkaan viinitilan asiakkaita ovat yksityiset viiniharrastajat, korkeatasoiset ravintolat sekä viinikaupat. Dambach-La-Villessä sijaitsevalla Gisselbrechtin viinitilalla syntyy vuosittain noin miljoona pulloa viiniä. Tänä päivänä Gisselbrechtin viinien valmistuksesta vastaa Philippe Gisselbrecht, joka on valmistunut viinintekijäksi Burgundissa. Ennen asettumistaan töihin perheensä viinitilalle vuonna 1993, mies hankki työkokemusta monelta eri Ranskan alueelta kuten Burgundi, Beaujolais ja Champagne. Viinifanaatikoksi ja väsymättömäksi työntekijäksi kuvailtu mies uskoo, että Alsacen salaisuus ovat lukuisat eri lajikkeet ja niiden viljely kullekin lajikkeelle parhaiten soveltuvalla palstalla. Gisselbrechtin alaisuudessa toimii Koenig Winery, joka yksi merkittävimmistä kosher-viinien tuottajista Ranskassa.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

943547

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Willy Gisselbrecht

Suljenta

Tekninen

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

France - Alsace - Alsace

Sokeripitoisuus

9 g/litra

Rypäleet

Pinot Noir

Makeus

Erittäin kuiva (extra brut)

Tuotenumero

1038902