Gratiot-Pilliere Brut Tradition

Gratiot-Pilliere Brut Tradition


Pirteä & Hedelmäinen

Label: Kana ja KalkkunaLabel: NautiskelujuomaLabel: AperitiiviLabel: Äyriäiset

37,98 €

Löydä Alkosta

Palkitun pientuottajan laadukas vakiosamppanja Marnen jokilaaksosta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaaleankeltainen

Tuoksu

Kypsää keltaista hedelmää tulviva tuoksu, josta voi aistia mausteisuutta, mantelia, briossia ja paahteisuutta.

Maku

Raikas, avoimen hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromeja kuten mantelia ja paahteisuutta. Samppanjalle tyypillinen runsas, tasapainoinen, sitrusmainen hapokkuus ja hennosti kermainen suutuntuma antavat viinille rakennetta. Kypsän hedelmäinen jopa persikkaan vivahtava jälkimaku maistuu ryhdikkäänä pitkään.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Tyylikäs aperitiivi. Samppanja sopii keveyden ja happojen ansiosta hienosti läpi aterian varsinkin kun menussa maltillisesti maustettuja kasviksia, vaaleita kaloja, linturuokia tai äyriäisiä.

Valmistus

Ensimmäinen käyminen terästankeissa. Lopulliseen sekoitukseen on käytetty 66% tuoreimman sadon viiniä ja 34% vanhempia ns. reserviviinejä. Toinen käyminen Champagnen alueen vaatimusten mukaisesti pullossa. Käymisen jälkeen 30 kuukauden kypsytys hiivasakan päällä ennen sakan poistoa ja korkitusta.

Tarina

Gratiot-Pillièren 18 hehtaarin tarhat levittäytyvät Marnen jokilaaksossa 15 kilometrin alueelle, joka ulottuu Charly-sur-Marnen kylästä Château-Thierryn kaupunkiin. Palstoja on 58. Viisi sukuun kuuluvaa perhettä asuu tarhojen keskellä. Gratiot-Pillièren non-vintage-samppanjat tunnetaan myös tasalaatuisuudestaan.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

921177

Tilavuus

0,75 l

Suljenta

Luonnonkorkki

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

Makeus

Erittäin kuiva

Tuotenumero

1028882