Gratiot-Pillière Rosé Champagne Brut

Gratiot-Pillière Rosé Champagne Brut


Pirteä & Hedelmäinen

Label: Kana ja KalkkunaLabel: SushiLabel: Marjat ja hedelmätLabel: Aperitiivi

44,98 €

Löydä Alkosta

Hedelmäinen ja runsaan herkullinen Rosé-Samppanja eteläisestä Marnen laaksosta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Korallin/kultaan vivahtava melko syvä väri

Tuoksu

Herkkä, mansikkakakun ja punaiset marjat mieleen tuova, vienosti kermainen

Maku

Pirteän mansikkaisessa, veden kielelle herauttavassa loppumaussa maistuu myös vadelma ja hapokas herukka. Puhdas ja harmoninen, suuta aavistuksen kuivattava roseesamppanja on monipuolinen ruokajuoma, joka maistuu herkulliselta sellaisenaankin.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Perinteinen aperitiivi mutta runsaan makunsa takia sopii hyvin mm. lohiruokien, sushin ja alkupalojen kanssa.

Valmistus

Valkoviini; varovainen puristus ja käyminen viileässä. Malolaktinen käyminen kontrolloidusti alkoholikäymisen jälkeen. Punaviini: Pinot Meunier käy kuorten kanssa rankojen poiston jälkeen muutaman päivän. Alkoholikäyminen alkaa maseroinnin aikana. Kun haluttu väri on saavutettu, kuoret erotetaan mehusta ja alkoholikäyminen saatetaan loppuun terätankeissa. Sekoitus tapahtuu tarkasti ( 83% valkoviiniä, josta 26% reserve-viinejä) ja 17% "Coteaux Champenois" punaviiniä. Pullotuksen jälkeen kypsytys sakan kanssa vähintään 30kk. uudelleenkorkitus 3-6kk ennen myyntiin tuloa. Dosage 10g/l

Tarina

Jos haet kartalta Champagne Gratiot-Pillièren kotikylän Charly-sur-Marnen, huomaat sen sijaitsevan lähempänä Pariisia kuin Reimsiä. Täällä Champagnen alueen läntisimmässä kolkassa viihtyy etenkin Meunier-rypäle, joka on hallitseva lajike Gratiot-Pillièren tarhoilla. Perhetilan historia alkaa jo vuodesta 1657. 1960-luvulle saakka Gratiot’t olivat Champagnen alueelle tyypilliseen tapaan myyneet satonsa isoille samppanjataloille. Brändinimen ”Gratiot-Pillière” rekisteröivät vuonna 1969 Danielin poika Jean-Claude ja hänen vaimonsa Françoise Pillière. Gratiot-nimisiä riittää Charly-sur-Marnessa! Ei ihme, kun suku on ollut siellä jo 11 polven ajan. Gratiot-Pillièren 18 hehtaarin tarhat levittäytyvät Marnen jokilaaksossa 15 kilometrin alueelle, joka ulottuu Charly-sur-Marnen kylästä Château-Thierryn kaupunkiin. Palstoja on 58. Viisi sukuun kuuluvaa perhettä asuu tarhojen keskellä. Gratiot-Pillièren non-vintage-samppanjat tunnetaan myös tasalaatuisuudestaan. Laatu turvataan aiempien satovuosien reserviviineillä, joita sekoitetaan kunkin uuden satovuoden viiniin.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

932194

Tilavuus

0,75 l

Suljenta

Luonnonkorkki

Sokeripitoisuus

11 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Meunier

Makeus

Erittäin kuiva

Tuotenumero

1028885