Jaume Serra Gran Reserva Chardonnay Cava Brut Nature

Jaume Serra Gran Reserva Chardonnay Cava Brut Nature


Runsas & Paahteinen

Label: Tapas ja AntipastiLabel: Kana ja KalkkunaLabel: Rasvainen kalaLabel: Aperitiivi

26,48 €

Löydä Alkosta

Suositun Jaume Serra -perheen arvostettu Gran Reserva

Ruoka ja kuvaus

Väri

Kirkkaan keltainen

Tuoksu

Aromeissa paljon pähkinäisyyttä, paahteisuutta ja kuivattua hedelmää, "kuohuviinien sherry".

Maku

Erittäin kuivassa maussa on pitkän ikäännytyksen tuomaa briossisuutta ja paahteisuutta, pähkinää ja yrttisyyttä. Reilut kuplat tuovat ryhtiä ja korostavat hapukkuutta.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Arvokas maljajuoma ja merkkipäivien juhlistaja, joka sopii erityisen hyvin myös ruoan kanssa kuten vaaleat liharuoat (esimerkiksi vasikka). Mainio pari myös paellalle, grillatulle tai paistetulle punalihaiselle kalalle sekä kanalle tai kalkkunalle.

Valmistus

Cavat valmistetaan perinteisellä pullokäymismenetelmällä. Toinen käyminen, jossa hienot ja pienet kuplat saadaan aikaan, tapahtuu samaisessa pullossa, jossa viini tulee myyntiin. Tämä cava saa kypsyä peräti 60 kuukautta sakkoineen. Kaikki Jaume Serran kuohuviinit pullotetaan kevyempiin, 800 g painaviin kuohuviinipulloihin. Kevyen kuohuviinipullon rajaksi on määritelty 835 g (Alko).

Tarina

Enologi Jaume Serra Guell perusti Jaume Serra S.A. -viinitalon vuonna 1943. Se sijaitsee Garrafissa Katalonian suurimmalla viininviljelyalueella, ”El Padruell” -viinitilan sisällä Vilanova i la Geltrún kaupungissa, 50 km Barcelonasta. El Padruellin alkuperäinen tila on historiallinen linnake, joka rakennettiin vuonna 1647 Välimeren läheisyyteen. Se on ainoa espanjalainen viinitila, josta voi katsella suoraan Välimerelle. Tarinan mukaan Ranskaa vastaan käytyjen sotien aikana linnasta oli pakotunneli kaupungin keskustaan ja sinisillä keraamisilla laatoilla päällystetty tykkitorni toimi majakkana ennen sähkön saapumista. Edelleenkin sisällissodan luotien jälkiä on näkyvillä linnakkeen seinissä.

Palkinnot

Viinilehti on antanut viinille 4 tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

11,5 %

Alkon tuotenumero

917872

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

J Garcia Carrion

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Cava - Cava

Sokeripitoisuus

1 g/litra

Rypäleet

Chardonnay

Makeus

Erittäin kuiva

Tuotenumero

1028828