LuomuVeganBiodynaaminen
Leclerc Briant Réserve Champagne Brut

Leclerc Briant Réserve Champagne Brut


Label: Tapas ja AntipastiLabel: Rasvainen kalaLabel: Simpukat, Osterit, KampasimpukatLabel: Salaatit Kasvisruoka

55,48 €

Löydä Alkosta

Tasokas, aromikas, runsas ja kuiva luomu Réserve-samppanja Champagnen Épernay'stä. Leclerc Briant on arvostettu Bio Chic laatu-tuottaja ja biodynaamisen ja luomu-tuotannon edelläkävijä.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Samppanja on väriltään vaalean oljenkeltainen kuplien ollessa pienet ja intensiiviset.

Tuoksu

Tuoksussa tuoretta sitruunaa, verbenaa ja greippiä. Hetken aikaa avauduttuaan viinin tuoksun liittyy omenaisuutta ja persikkaisuutta.

Maku

Viinin maku on eloisa, kermainen, hedelmäinen sekä erittäin hapokas ja mineraalinen. Maku on täyteläinen, voimakas ja pitkä.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Erittäin monikäyttöinen samppanja, joka samalla kun on erinomainen aperitiivi, soveltuu monipuolisesti kala- ja äyriäisruuille.

Valmistus

Biodynaamisesti viljellyt luomurypäleet kerätään ainoastaan Grand Cru ja Premier Cru -luokitelluista kylistä (Hautvillers, Avenay, Eprenay, Verneuil, Cramant ja Montgueux). Ensimmäisen käymisen jälkeen viini saa kypsyä seuraavaan kesään asti ennen pullotusta. Toisen käymisen jälkeen viini kypsyy 30 kuukautta pullossa ennen sakanpoistoa ja uudelleen korkitusta.

Tarina

Lucien Leclercin 1872 perustama samppanjatalo on noussut 2010-luvulla uuteen kukoistukseen uusien omistajien, amerikkalaisen pariskunnan, tuella. Leclerc Briant, Bio-chic-tuottaja, sijaitsee Epernayssa ja on luomu- ja biodynaamisen samppanjatuotannon edelläkävijä ja kärkinimi. Viininvalmistuksen tukena on tunnettu enologi Hervé Jestin. Leclerc Briant kuuluu myös Essi Avellanin korkealle arvostamiin samppanjataloihin. Viinilehti 2023: ’5/5 tähteä’ + lisämaininnat: 'Tyylikäs huippuviini. Luonteikas viini. Valmis juotavaksi. Edullinen ostos.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

915907

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Leclerc Briant

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

France - Champagne - Champagne

Sokeripitoisuus

4 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Makeus

Erittäin kuiva

Tuotenumero

1029544