Philipponnat Royale Réserve Champagne Brut

Philipponnat Royale Réserve Champagne Brut


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: SushiLabel: Simpukat, Osterit, KampasimpukatLabel: AperitiiviLabel: Äyriäiset

66,98 €

Löydä Alkosta

Philipponnat samppanjatalon puhtain tyylinäyte, vakiosamppanja, joka sopii sekä aperitiiviksi että ruoan kanssa nautittavaksi.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Syvä kullankeltainen väri.

Tuoksu

Alkuun tuoksusta voi aistia hieman viiniköynnöksen kukkaa, lehmusta sekä tuoretta hentoa paahteisuutta. Avautuessaan kesän marjoja, sitrusta sekä hunajaa.

Maku

Maultaan hienon viinimäinen, täyteläinen ja runsaan hedelmäinen; punaherukkaa, vadelmaa sekä kypsiä viinirypäleitä. Maku on raikkaan hapokas, runsas ja pitkä. Jälkimaussa vastaleivotun leivän aromeita.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Aperitiiviksi viilennettynä 8 asteen lämpötilaan. Sopii erinomaisesti sekä kylmien että lämpimien ruokien kanssa: vaalea liha, siipikarja, charcuterie. Myös kalan ja muiden merenelävien kanssa.

Valmistus

Samppanjaan käytetään ensimmäisen puristuksen mehu pääosin Grand Cru- ja Premier Cru -luokitelluilta tarhoilta. Sekoituksessa 20-30% on reserve-viinejä edellisiltä vuosilta suurista tammitynnyreistä.

Tarina

Royal Reserve -nimi viittaa Philipponnat'n suvun varhaisiin jäseniin, jotka omistivat viinitarhoja jo vuonna 1522 ja olivat vuosisatojen kuluessa myös viinikauppiaita palvellen mm. Ludvig XIV hovia sekä yhden Champagnen tärkeimmän kylän, Aÿn, virkamiehiä ja pormestaria.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

937697

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Philipponnat

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

France - Champagne - Champagne

Sokeripitoisuus

8 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Makeus

Erittäin kuiva (extra brut)

Tuotenumero

1029049