Philipponnat Royale Réserve Rosé Champagne Brut

Philipponnat Royale Réserve Rosé Champagne Brut


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Rasvainen kalaLabel: LammasLabel: PorsasLabel: Aperitiivi

83,99 €

Löydä Alkosta

Intensiivinen, raikas ja elegantti roseesamppanja, joka ylläpitää Philipponnat viinitalon tyyliä.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Hennosti lohen punainen. Reunassa häivähdys kuparin hohdetta. Pienet, eloisat kuplat.

Tuoksu

Tuoksussa aistii kesäisiä marjoja kirsikan ja metsämansikan vivahtein. Tuoksu monipuolistuu lasissa ja siihen kehittyy sitruunan ja greipin kuoren aromeita.

Maku

Maku on kuiva, hienostunut ja puhdaspiirteinen. Runsas ja tasapainoinen maku tuo esiin tuoksun mukaisten marjojen ja hedelmien lisäksi hennon metsäisiä, karpalon ja yrttien sävyttämiä makuja. Viinistä aistii kermaisuutta, paahteisuutta ja täyteläisyyttä sekä tyylikkään vivahteen punaviinin vinillisyyttä. Jälkimaku on runsas, pitkä ja moniulotteinen.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Aperitiivina tarjoillaan jäähdytettynä, mutta ei jääkylmänä (9°C). Muodostaa nautinnollisen makuparin savustettujen kala- ja liharuokien kanssa. Toimii myös kumppanina kesäisille marjajälkiruoille.

Valmistus

Rypäleet tulevat pääosin Grand Cru ja Premier Cru -kylistä. Hellä ja nopea puristaminen, minkä jälkeen alkoholikäyminen terästankeissa. Osa viinistä on käynyt happoja pehmentävän ja kermaisuutta tuovat malolaktisen käymisen ja osa viinistä on kypsynyt tammitynnyreissä ennen toista käymistä tuoden viiniin leveyttä ja runsautta. Lisäksi sekoituksessa on käytetty 25-30 % Philipponnatin solera-menetelmällä tammitynnyreissä kypsytettyä reserve-viiniä, mikä antaa viiniin syvyttä ja moniulotteisuutta. Lopuksi sekoitukseen lisätään vielä 7-8% Mareuil-sur-Ayn ja Pinot Noir -rypäleistä valmistettua punaviiniä, mikä tuo viiniin kauniin lohenpunaisen värin sekä punaviinin viinillisyyttä. Pullotuksen jälkeen toinen käyminen pullossa ja 3-4 vuoden kypsytys Philipponnat'n kellarissa. Uudelleen korkituksen yhteydessä sokerinlisäys 9 g/l.

Tarina

Royal Reserve -nimi viittaa Philipponnat'n suvun varhaisiin jäseniin, jotka omistivat viinitarhoja jo vuonna 1522 ja olivat vuosisatojen kuluessa myös viinikauppiaita palvellen mm. Ludvig XIV hovia sekä yhden Champagnen tärkeimmän kylän, Aÿn, virkamiehiä ja pormestaria

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

913582

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Philipponnat

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

France - Champagne - Champagne

Sokeripitoisuus

9 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Makeus

Erittäin kuiva (extra brut)

Tuotenumero

1029050