Luomu
Raventos i Blanc Blanc de blancs Brut

Raventos i Blanc Blanc de blancs Brut


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Simpukat, Osterit, KampasimpukatLabel: PikkusuolaisetLabel: AperitiiviLabel: Äyriäiset

24,49 €

Löydä Alkosta

Vuoden Katalonialaiseksi kuohuviinituottajaksi 2024 valitun Raventos i Blancin Blanc de Blancs on upea ja raikas kuohuviini, Viinitarhoilla noudatetaan sekä luomu- että biodynaamisia viljelyperiaatteita.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaaleankeltainen, kirkas ja läpikuultava

Tuoksu

Paahteinen ja lämminhenkinen tuoksu on makean mausteinen ja tyylikkäästi monivivahteinen. Siinä on myös valkoherukoita ja puutarhaomenoita muistuttavia vivahteita.

Maku

Keskitäyteläinen, intensiivinen maku on kuiva ja seuraa paahteista tuoksua. Pienet kuplat nostavat yhdessä hedelmähappojen kanssa veden kielelle. Kokonaisuus on omenainen ja muistuttaa myös persikoiden kiveä. Jälkivaikutelma on harmoninen ja pitkä, tyylikkään monivivahteinen.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Viinin kevyt mineraalisuus sopii meren herkuille, kuten ravuille ja simpukoille. Myös grillatulle punalihaiselle kalalle tai välimerellisen keittiön herkuille.

Valmistus

Erinomainen vuosikerta; hidas kypsyminen ja pitkähkö kasvukausi. Biodynaaminen viljelysmenetelmä sekä luonnollinen valmistustapa. Ei pumppaamista, vaan viini saa valua vapaasti esimerkiksi varovaisen ja hitaan puristuksen jälkeen tankkeihin. Jokaisessa valmistusvaiheessa viinin lämpötilaa pidetään viileänä kuivajään avulla. Viini on käynyt lämpökontroloiduissa terästankeissa jokainen palsta ja lajike erikseen. Toinen käyminen pullossa sakan kanssa vähintään 18 kuukautta. "disgorge"- päivämäärä on mainittu etiketissä

Tarina

DO Cavan jättänyt artesaanituottaja tekee kuohuviinejä Conca del Riu d'Anoian alueella Penedeksessä. 1497 perustettu viinitalo on luonnonmukaisen artesaanituotannon edelläkävijöitä. Mainetta niittänyt kuohuviini jonka mineraalisuus on huippuluokkaa. Blanc de Blancs syntyy Vinya del Llac tarhan palstojen rypäleistä, jonka köynnökset ovat yli 40-vuotiaita ja tuovat viiniin rakennetta, raikkautta ja täyteläisyyttä. Tarha siintää pohjoiseen ja sen maaperä on sekä kalkkikiveä että savea. Täällä rypäleet kypsyvä hitaammin eikä kuumuus vaivaa, järven läheisyydestä johtuen. Valmistuksen lajikkeet ovat talon tapaan vain paikallisia ja perinteisen blendin lisäksi on lisätty hieman lähes hävinnyttä, vanhaa Malvasia del Stges-lajiketta, jolla on korkeas hapokkuus sekä hyvä aromikkuus.

Palkinnot

"Catalan Sparkling Wine Producer of the Year 2024" - Tim Atkins - Catalunya 2024 Sparkling Wine Special Report. Viinilehti.fi "Harmoninen, laadultaan erinomainen, edullinen ostos"

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

951307

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Raventos i Blanc

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Spain - Spain - Spain

Sokeripitoisuus

8 g/litra

Rypäleet

Parellada, Xarel-lo, Macabeo, Malvasía

Makeus

Erittäin kuiva

Tuotenumero

1026491