Valdon historia ulottuu lähes sadan vuoden päähän, kun vuonna 1926 muutama viinintekijä Valdobbiadenen kylästä yhdisti voimansa ja alkoi yhdessä tekemään kuohuviiniä Societá Anonima Vini Superiorin nimellä. Viininteko otti askeleen eteenpäin laadullisesti, kun tila siirtyi veronalaisen Bollan perheen omistukseen. Tuolloin nimi myös vaihtui Valdo Spumantiksi.
Valdon viinitarhat sijoittuvat Valdobbiadenen kylän ympäristöön, jossa maasto kumpuilee antaen hyvät kasvumahdollisuudet rinteille sijoittuville tarhoille. Valdolla on tällä hetkellä kaksi eri aluetta, joissa rypäleitä kasvatetaan, ja tärkein rypälelajike laadukkaan Proseccon valmistamiseen on Glera. Valdo tekee kuohuviinejä sekä charmat- että klassisella metodilla.
Pullon ulkoasu muuttuu noin 2-3 vuoden välein. Uusi ulkoasu lanseerataan Milanon muotiviikoilla. Paradise –ulkoasun on suunnitellut amerikkalainen artisti, Ceci Johnson of Ceci New York. Pullon muotoilu on New Yorkin muotoilija Ceci Johnsonin kokonaan käsityönä tekemä, akvarelliväritekniikkaa käyttäen, joka digitoidaan erityisellä skannerilla ja levitetään sitten pulloon.
Valdo Spumanti on nimetty Italian parhaimmaksi kuohuviinin tuottajaksi vuosina 2020-2021 ja ansaitsi Berliner Wine Trophyn.