Viinimaa yleinenmitali pokaali
Valdo Paradise Rosé Brut

Valdo Paradise Rosé Brut


Pehmeä & Kepeä

Label: Kana ja KalkkunaLabel: SeurustelujuomaLabel: PikkusuolaisetLabel: Salaatit Kasvisruoka

14,49 €

Löydä Alkosta

Kunniamaininta Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa! Italian parhaaksi valitun kuohuviinituottajan hurmaavan kepeä roseekuohuviini upeassa asussa - toimii loistavana lahjaviininä!

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaaleanpunainen.

Tuoksu

Raikas, kypsän marjainen, vadelmaa, punaherukkaa, puolukkaa ja hentoa yrttisyyttä muistuttava tuoksu.

Maku

Maku on kuiva ja kypsän marjainen, sitruunainen, persikkainen, vadelmainen ja hennon kukkainen. Marjainen hapokkuus kuplien kera tuo suutuntumaan hyvää ryhtiä.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Sopii hyvin kasvisruokien ja salaattien kanssa, sekä kanaruokien ja pikkusuolaisten seuraksi.

Tarina

Valdon historia ulottuu lähes sadan vuoden päähän, kun vuonna 1926 muutama viinintekijä Valdobbiadenen kylästä yhdisti voimansa ja alkoi yhdessä tekemään kuohuviiniä Societá Anonima Vini Superiorin nimellä. Viininteko otti askeleen eteenpäin laadullisesti, kun tila siirtyi veronalaisen Bollan perheen omistukseen. Tuolloin nimi myös vaihtui Valdo Spumantiksi. Valdon viinitarhat sijoittuvat Valdobbiadenen kylän ympäristöön, jossa maasto kumpuilee antaen hyvät kasvumahdollisuudet rinteille sijoittuville tarhoille. Valdolla on tällä hetkellä kaksi eri aluetta, joissa rypäleitä kasvatetaan, ja tärkein rypälelajike laadukkaan Proseccon valmistamiseen on Glera. Valdo tekee kuohuviinejä sekä charmat- että klassisella metodilla. Pullon ulkoasu muuttuu noin 2-3 vuoden välein. Uusi ulkoasu lanseerataan Milanon muotiviikoilla. Paradise –ulkoasun on suunnitellut amerikkalainen artisti, Ceci Johnson of Ceci New York. Pullon muotoilu on New Yorkin muotoilija Ceci Johnsonin kokonaan käsityönä tekemä, akvarelliväritekniikkaa käyttäen, joka digitoidaan erityisellä skannerilla ja levitetään sitten pulloon. Valdo Spumanti on nimetty Italian parhaimmaksi kuohuviinin tuottajaksi vuosina 2020-2021 ja ansaitsi Berliner Wine Trophyn.

Palkinnot

Kunniamainintai Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa sarjassa roseekuohuviinit, hinta 13 euroa tai yli.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

11,5 %

Alkon tuotenumero

900287

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Valdo

Suljenta

Luonnonkorkki

Sokeripitoisuus

11 g/litra

Rypäleet

Glera, Nerello Mascalese

Makeus

Kuiva (brut)

Tuotenumero

1028724