Zonin Prosecco Brut 20cl

Zonin Prosecco Brut 20cl


Pirteä & Hedelmäinen

Label: SeurustelujuomaLabel: PikkusuolaisetLabel: Salaatit KasvisruokaLabel: Aperitiivi

4,99 €

Löydä Alkosta

Italian tunnetuimpiin kuohuviineihin kuuluva Zonin Prosecco Brut kätevässä piccolossa!

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalean keltainen

Tuoksu

Puhdaspiirteinen tuoksu! Pirteän päärynäinen ja sitruksinen, mukana myös omenaa ja hentoa kukkaisuutta

Maku

Tuoksua aromeiltaan seuraava maku. Sitrusmainen hapokkuus ja tasaiset kuplat tuovat mukavasti eloa. Maussa vahvaa päärynäisyyttä ja sitrushedelmää sekä hentoa mineraalisuutta. Kevyt kukkaisuus viimeistelee jälkimaun.

Valmistus

Prosecco valmistetaan aina tankkikäymismenetelmällä. Viinirypäleet puristetaan kevyesti mehuksi. Tämän jälkeen puolet rypälemehusta käy perinteisen valkoviinikäymisen ja toinen puoli mehusta viilennetään 0-asteiseksi. Käynyt valkoviini ja jäähdytetty rypälemehu sekoitetaan keskenään. Toinen käyminen tapahtuu painetynnyreissä, tällöin viini saa myös kuplansa. Menetelmä antaa Zonin Proseccolle erityistä raikkautta ja tuoreiden hedelmien aromia.

Tarina

Italian tunnetuimpiin kuuluva kuohuviini Zonin Prosecco syntyy Koillis-Italiassa, Coneglianon ja Valdobbiadenen vehreissä laaksoissa. Zoninin perhe omistaa suurimman prosecco viinitarhan Italiassa. Zonin on yksi suurimpia proseccon tuottajia ja hyvin useilla markkinoilla (esim. Usa, Saksa, Australia, Italia, Kanada) myyvimpien tuotteiden joukossa. ZONIN kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon, ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Se on yksi merkittävimmistä Prosecco-tuottajista maailmassa, ja #5 italialainen viinitalo maailmassa. Zonin on myös Italian suurin perheomisteinen viinitalo. Zonin valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä kymmenellä viinitilalla Italiassa, yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa, sekä Chilessä Etelä-Amerikassa. Zoninin perusperiaate on tuoda esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen kullakin viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka heijastuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa. Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyään Zonin on ainutlaatuinen yritys, jonka tehtävänä on viedä italialaista viinikulttuuria ympäri maailmaa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Gambellarassa, Veneton alueella, Italiassa, ja se työllistää yli 500 henkilöä.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

11 %

Alkon tuotenumero

916583

Tilavuus

0,2 l

Tuotemerkki

Casa Vinicola Zonin Spa

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Italy - Veneto - Veneto

Sokeripitoisuus

14 g/litra

Makeus

Erittäin kuiva

Tuotenumero

1028256