Luomu
Antiche Terre Ripasso Mezzo Monte Organic

Antiche Terre Ripasso Mezzo Monte Organic


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: MaksaLabel: Mausteiset ja lihaisat makkaratLabel: RiistalinnutLabel: Pataruoka

19,99 €

Löydä Alkosta

Helposti lähestyttävä ja elegantti luomu-Ripasso-punaviini Pohjois-Italiasta. Helsingin Sanomien Ripasso-testin voittaja 1.12.2022. Täydet 5/5 tähteä.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Intensiivinen, lievän mausteinen ja kirsikkainen tuoksu, jossa runsautta.

Maku

Täyteläinen, samettisen runsas ja tasapainoinen maku jonka selkärangan muodostaa Corvina-lajikkeelle ominainen hapokkuus.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Pitkään kypsytetyt ja haudutetut liharuoat. kovat juustot, joulupöytä ja riistaruoat

Valmistus

Rypäleet korjataan perheen omalta Mezzo MOnte-nimiseltä luomutarhalta Valpantenan laaksossa. Sadonkorjuun jälkeen käyminen n 8 päivän ajan max +25 asteessa. Viini erotetaan sakasta ja kuorista ja säilytetään terästankeissa kunnes joulu-tammikuussa viini pumpataan Amarone- viinin sakan ja kuoren päälle. Käynnistyy toinen käyminen; ”Ripasso”. Tämän prosessin aikana on tärkeä välttää hapettuminen sekä liiallinen rustiikkisuus ja valvoa että käyminen on tasaista mm lämpötilakontrollin avulla. Toisen käymisen päätyttyä viini separoidaan kuorista ja kypsytetään pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä 6 kk:n ajan sekä isoissa tammitynnyreissä 6-8 kk ajan.

Tarina

Antiche Terre Veneten tarina alkoi 100-vuotta sitten Valpantenan laaksossa, pohjois-Italiassa jolloin Vittorio Sancassani istutti ensimmäiset köynnöksensä. Luciano Sancassani yhdessä viinitekijäystävänsä Riccardo Deganin kanssa on vienyt lämminhenkistä viinitaloa nykypäivään siirtyen vain viljelystä omaan tuotantoon. Valpantena saattaa olla se vähemmän tunnettu viinilaakso Valpolicellassa, mutta viinit täältä yltää korkealle tasolle ja ovat tyyliltään hieman raikkaampia ja herkempiä. Antiche Terren Veneten omat tarhat ovat kaikki luonnonmukaisesti viljeltyjä ja uusi viinilä toimii aurinkoenergialla.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

930997

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Antiche Terre Venete

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Italy - Veneto - Veronese

Sokeripitoisuus

6 g/litra

Rypäleet

Corvina, Rondinella, Corvinone

Tuotenumero

1022557


Katso ohjeita