Castiglione de Falletto on maantieteellisesti, mutta myös maaperän ja Nebbiolo-rypäleen takia Barolo-tuotannon sydän. Bava antaa valkoisen kalkkikivimaaperän ja Nebbiolo-rypäleen loistaa, eikä tähän haluta modernien tuotantomenetelmien vaikuttavan viiniin. Tämän Barolon pitää maistua Barololta joka tulee Castiglione de Fallettosta, eikä miltään muulta! Bava-perheen historia alkaa 1600-luvulla Cocconatosta kylästä Monferrato Astigianon rinteilleä. Perhe on kasvattanut viinirypäleitä tällä alueella 1600-luvulta lähtien, ja vuonna 1911 perhe rakensi viinikellarin samalle alueelle. Siitä lähtien on valmistunut yli sata vuosikertaa Piemonten viinejä, neljässä sukupolvessa. Perheen 55ha luonnonmukaisesti viljellyt tarhat sijaitsevat Castiglione Falletton, Aglianon, Cioccaro di Penangon sekä Cocconaton kylissä, Monferraton ja Langan alueilla. Bava on viimeisten kymmenien vuosien aikana pienentänyt tuotantoaan huomattavasti, keskittyen nykyään vain kylä-että palstaviineihin.