Clos Alkio 75cl

Clos Alkio 75cl


Roteva & Voimakas

Label: Voimakkaat juustotLabel: RiistalinnutLabel: RiistaLabel: Pataruoka

95,00 €

Löydä Alkosta

Suomalaisomisteisen artesaanitilan sekoiteviini Prioratin alueen sydänmailta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

tummanpuhuva ja tiivis

Tuoksu

Tasapainoinen ja runsas tuoksu, jossa punaista marjaa, ryhdikästä mausteisuutta ja yrttisyyttä sekä herukkaisia sävyjä.

Maku

Tiivis ja täyteläinen suutuntuma ja ryhdikkäät, muttei dominoivat tanniinit. Maussa aistii punaista marjaa, yrttejä sekä ryhdikkyyttä muttei raskautta.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Klassisten ja laadukkaiden riistaruokien kanssa sopiva viini on myös erinomainen tiiviiden pataruokien sekä pitkään kypsytettyjen liharuokien, kuten poronpotkan kanssa.

Valmistus

Tarkkaan seulotut rypäleet vinifioidaan erikseen ja sekoitetaan ennen 12kk kypsyttämistä ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Tarina

"Kaikki viiniköynnöksemme käsitellään käsin. Tämä koskee talvileikkausta, viherleikkausta, sadonkorjuuta ja kaikkea mitä teemme maillamme. Olemme ekologisen viinitilan ohjelmassa ja käytämme vain luonnontuotteita viininviljelyssä ja viininvalmistuksessa. Rypäleiden laatu on meille tärkeää. Emme kastele, luonto huolehtii kastelusta. Sama lähestymistapa pätee kaikkeen, mitä teemme myös viinitilalla; Kasvinsuojeluaineista ja torjunta-aineista vapaa viljely, Alhainen sulfiittimäärä, vain luonnolliset hiivakannat" Clos Alkio on melko uusi viinitila Kataloniassa, Prioratin viinialueen sydänmailla Gratallopsin kylässä, missä sijaitsee monia Espanjan arvostetuimpia tuottajia. Tilan perustaja on suomalainen Mikko Alkio, hyvän viinin ja katalonialaisen kulttuurin ystävä. Tilan ensimmäinen suurempi sato oli 2021, ja tilan tuotanto on noin 20 000 pulloa vuosittain.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

14 %

Alkon tuotenumero

940993

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Clos Alkio

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Priorat - Priorat

Sokeripitoisuus

0 g/litra

Rypäleet

Syrah, Cabernet Savignon, Garnatxa Negra, Cariñena

Tuotenumero

1037667