Clos Alkio Fam de Vida Garnatxa Negra 75cl

Clos Alkio Fam de Vida Garnatxa Negra 75cl


Mehevä & Hilloinen

Label: Voimakkaat juustotLabel: RiistalinnutLabel: RiistaLabel: Pataruoka

46,49 €

Löydä Alkosta

Clos Alkion huippuviini Gratallopsin kylästä Prioratista.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Tumma, syvä ja houkutteleva väri

Tuoksu

Mehukas, marjaisan mehevä tuoksu viittaa kirsikkaan, mansikkaan ja mausteisiin joka on lajikkeelle tyypillistä. Tuoksun tiiviys on omaa luokkaansa ja muodostaa houkuttelevan kokonaisuuden.

Maku

Melko täyteläinen maku seuraa tuoksun runsauttta, ja maussa erottuu myös ryhdikkäitä marjan makuja kuten puolukkaa sekä yrttisyyttä. Viinissä löytyy ryhtiä hapokkuudesta sekä tanniineista, jotka eivät dominoi, vaan tuovat kevyesti rakennetta viiniin. Jälkimaku on puhdas, rakenteikas sekä miellyttävän marjaisa.

Valmistus

Erittäin pienen tuotannon viini jota on valmistettu vain 780 pulloa. Viinin rypäleet tulevat Prioratin Gratallopsin kylästä, jonka ympäristö on Garnatxa-lajikkeen parhaimpia tuotantoalueita Euroopassa. Varoen poimitut rypäleet tilan vanhimmilta köynnöksiltä kerätään erittäin selektiivisesti ja käymisen jälkeen viini kypsyy kerran käytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä 12kk. ei lisättyjä sulfiitteja.

Tarina

Clos Alkio on melko uusi viinitila Kataloniassa, Prioratin viinialueen sydänmailla Gratallopsin kylässä. Tilan perustaja on suomalainen Mikko Alkio, hyvän viinin ja katalonialaisen kulttuurin ystävä. Tilan ensimmäinen suurempi sato oli 2021, ja tilan tuotanto on noin 20 000 pulloa vuosittain.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

15 %

Alkon tuotenumero

957493

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Clos Alkio

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Priorat - Priorat

Sokeripitoisuus

1 g/litra

Rypäleet

Garnatxa Negra

Tuotenumero

1037645