Clos Alkio Hiitola 2020 75cl

Clos Alkio Hiitola 2020 75cl


Roteva & Voimakas

Label: NautaLabel: Voimakkaat juustotLabel: LammasLabel: Riista

74,00 €

Löydä Alkosta

Ryhdikäs ja voimaa uhkuva viini saa nimensa menetetyssä Karjalassa sijaitsevan omistajan äidin synnyinkunnan Hiitolan mukaan.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Tumma, lähes mustanpuhuva.

Tuoksu

Mehevä, herukkainen ja punaistaa marjaa uhkuva tuoksu jossa myös yrttien sekä eukalyptuksen aromeja.

Maku

Erittäin täyteläinen, mehukas ja mehevä maku seuraa tuoksua. Maun tumma kirsikkaisuus, yrttisyys ja pippurisuus tiivistyy ryhdikkäiden mutta pehmeidenkin tanniinien taustavivahteisiin. Tiiviin maun taustalla siintää hapokkuus, joka tuo viiniin ryhtiä ja kantaa kokonaisuutta pitkään jälkimakuun.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Voimakas ja ryhdikäs viini, joka ansaitsee seurakseen medium-kypsän riistalihan tai mehevän pihvin.

Valmistus

Tätä viiniä valmistetaan vain parhaimpina vuosina, ja toistaiseksi vain vuosikertaa 2020 1500 pullon verran. Tarkkaan valikoidut rypäleet, pitkä maserointi sekä 12kk tammitynnyrikypsytys sekä minimaalinen manipulointi viininteossa. Tammitynnyrit ovat kertaalleen käytettyjä.

Tarina

Clos Alkio on melko uusi viinitila Kataloniassa, Prioratin viinialueen sydänmailla Gratallopsin kylässä. Tilan perustaja on suomalainen Mikko Alkio, hyvän viinin ja katalonialaisen kulttuurin ystävä. Tilan ensimmäinen suurempi sato oli 2021, ja tilan tuotanto on noin 20 000 pulloa vuosittain Clos Alkio tuottaa huippulaatuisia viinejä perinteiseen tyyliin, pääosin vanhoista Grenache- ja Garignan-köynnöksistä. Muita lajikkeita kuten Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot Tempranillo löytyy näillä kauniilla tarhoilla Prioratin kukkuloilla. Clos Alkion valkoviinit ovat myös tutustumisen arvoisia. Lajikeviinit ovat kasvupaikkansa ilmentäjiä ja viinien tyyli on varsin puhdas ja moniulotteinen. Käsintehdyt ja pienimuotoisesti tuotetut viinit ovat tuotettu selektiivisesti ja tarkasti ja ilmentävät alueen maaperää ja puhtaita, paikallisille rypälelajikkeille ominaisia makuja.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

15 %

Alkon tuotenumero

942314

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Clos Alkio

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Priorat - Priorat

Sokeripitoisuus

1 g/litra

Rypäleet

Garnatxa, Cabernet Savignon

Tuotenumero

1037644