Vegan
Cune Crianza

Cune Crianza


Mehevä & Hilloinen

Label: NautaLabel: Tapas ja AntipastiLabel: GrilliruokaLabel: Lammas

14,49 €

Löydä Alkosta

Riojan huipputuottaja CVNE:n raikkaan mausteinen viini, jota viedään yli 90 maahan ympäri maailman. Viini kuuluu tuottajan tärkeimpiin viineihin, ja on erinomainen esimerkki kevyemmän tyylin riojalaisesta - viiniä ei ole pilattu liiallisella tammen käytöllä. Espanjalaisiin iltoihin ja tapaksille! Saatavana valmiissa lahjalaatikossa joulukauden 2023.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Karmiininpunainen, sinertävällä vivahteella.

Tuoksu

Aavistuksen kehittynyt tuoksu on monivivahteinen. Siinä on kuivattuja hedelmiä, makeaa mausteisuutta, hentoa kahvia ja orastavaa nahkaisuuttakin.

Maku

Keskitäyteläinen maku seuraa tarkasti tuoksun aromimaailmaa. Maussa on myös vaniljaa, kaakaota ja hyvin kypsää mustikkaa. Eloisat hedelmähapot nostavat veden kielelle ja ryhdittävät makua yhdessä kypsien tanniinien kanssa. Viini jättää hieman nahkaisen, mausteisen ja harmonisen jälkivaikutelman.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Täydellinen maukkaille ja runsaille riistaruoille. Sopiva myös naudalle, lampaalle ja erilaisille mausteisille makkaroille. Oivallinen myös vivahteikkaille koville juustoille ja maukkaille tapaksille.

Valmistus

Valikoidut rypäleet maseroidaan lyhyesti viileässä ennen käymistä tuomaan viiniin hedelmäisyyttä. Käyminen tapahtuu lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa. Käymisen jälkeen viini kypsyy amerikkalaisissa ja ranskalaissa tammitynnyreissä 12 kuukautta, minkä jälkeen vielä kuuden kuukauden ajan pullossa.

Tarina

CVNE viinitalon ensimmäisenä valmistama viini sai nimensä yrityksen nimikirjaimista. U- ja V-kirjainten yksinkertainen kirjoitusvirhe loi ikonisen Cune-brändin. Aluksi tätä viiniä valmistettiin Bordeaux'n Medocin Claret-tyyliin, mutta se kehittyi ajan saatossa Crianzaksi ja tunnettiin alun perin nimellä "kolmas vuosi". Cune Crianza -viiniä on valmistettu joka vuosi yrityksen perustamisesta lähtien. Rypäleet tulevat Rioja Alta -alueelta, Haro -kylän ympäristöstä, lähellä CVNE:n viinitilaa

Palkinnot

Viinilehti 4 tähteä - harmoninen, laadultaan erinomainen

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

914437

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

CVNE

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Rioja - Rioja

Rypäleet

Tempranillo, Garnacha, Mazuelo

Tuotenumero

1028538