Cune Crianza 75 cl

Cune Crianza 75 cl


Mehevä & Hilloinen

Label: NautaLabel: Tapas ja AntipastiLabel: GrilliruokaLabel: Lammas

14,49 €

Löydä Alkosta

Espanjalaisen huipputuottajan riojalainen. Eloisa, nuorekas ja marjaisan mausteinen.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Väri on kirsikanpunainen violetin sävyillä.

Tuoksu

Tuoksu punamarjainen hennolla tammisuudella. Maultaan täyteläinen, pehmeillä tanniineilla.

Maku

Tyylikäs ja runsas suussa, tasapainoinen eloisan runsaalla marjaisuudellaan ja mausteisuudellaan.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Täydellinen maukkaille ja runsaille riistaruoille. Sopiva myös naudalle, lampaalle ja erilaisille mausteisille makkaroille. Oivallinen myös vivahteikkaille koville juustoille ja maukkaille tapaksille.

Valmistus

Rypäleet on huolellisesti käsin valittu. Kevyt maserointi ennen lämpötilakontrolloitua käymistä terästankeissa. Kypsyminen tapahtuu amerikkalaisissa tammitynnyreissä vuoden verran, jonka jälkeen vielä 6 kuukauden pullokypsyminen.

Tarina

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja, joka on alun perin lähtöisin Haron kaupungista Riojasta. CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän. CVNE:n alaisuudessa toimii useita viinibrändejä neljällä alueella: Riojasa, Ribera del Duerossa, Ruedassa ja Kataloniassa Cavan alueella. Lisäksi CVNE:llä on tarhoja myös Kanarian saarilla. Rioja on CVNE:n tärkein viinialue, ja sieltä tulee Cunen, Viña Realin, Continon ja Imperialin viinit. Riojassa CVNE:n viinitarhat keskittyvät parhaille alueille Rioja Alavesan ja Rioja Altan alueille lähelle Ebro-jokea. Alueet sijaitsevat muuta Riojaa hieman korkeammalla ja ilmasto on siitä johtuen hieman viileämpi, antaen viineille eleganssia ja vivahteikkuutta.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

914437

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

CVNE

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Spain - Rioja - Rioja

Rypäleet

Grenache, Mazuelo, Temprinillo

Tuotenumero

1028538