Cune Reserva 37,5 cl

Cune Reserva 37,5 cl


Mehevä & Hilloinen

Label: NautaLabel: LammasLabel: PorsasLabel: Miedot juustot

11,29 €

Löydä Alkosta

Täyteläinen Riojan punaviini pienessä pullokoossa ainoalta espanjalaiselta viinitalolta, joka on saanut Robert Parkerilta 100 pistettä sekä puna- että valkoviinistä.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Kehittynyt, vivahteikas ja varsin moniulotteinen tuoksu. Siinä on kuivattuja hedelmiä, makeaa, paahteista mausteisuutta ja hentoa nahkaisuutta.

Maku

Maku on täyteläinen ja pehmeä, tumman luumuinen, makean mausteinen ja kevyen tamminen. Hyvin integroidut tanniinit antavat eleganssia ja pituutta hedelmäiselle ja balsamimaiselle jälkivaikutelmalle.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Monikäyttöinen lihaviini. Myös kovat ja suolaiset juustot toimivat.

Valmistus

Cune Reserva -viinin valmistukseen käytettävät rypäleet ovat peräisin yhtiön Caballeros-, Santo Tomás- ja Sarnamoros-tiloilta, jotka sijaitsevat Rioja Altassa Rodeznon, Villalban ja Haron kaupungeissa. Maaperä on pääasiassa kalkkipitoista savea, ja se sijaitsee 500-600 metrin korkeudessa. Viinit ovat 20-25 vuotta vanhoja, ja kaikki Cune Reservan rypäleet korjataan käsin. Malolaktisen käymisen jälkeen viini kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä (osittain uusissa) ja amerikkalaisissa tynnyreissä. Prosessi jatkuu 24 kuukauden ajan, jonka aikana viini kehittyy ja omaksuu näiden kahden puulajin ominaispiirteet. Luonnollisen selkeytyksen jälkeen seuraa toinen kypsytys- ja tasapainotusvaihe. Viini viipyy pullossa CVNE:n kellarissa vähintään 12 kuukautta ennen kuin se päästetään markkinoille.

Tarina

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja Riojasta. CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

14 %

Alkon tuotenumero

497004

Tilavuus

0,375 l

Tuotemerkki

CVNE

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Spain - Rioja - Rioja

Sokeripitoisuus

0 g/litra

Rypäleet

Tempranillo, Graciano

Tuotenumero

1028829