Vegan
Contino Reserva

Contino Reserva


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: Tapas ja AntipastiLabel: LammasLabel: PorsasLabel: Mausteiset ja lihaisat makkarat

37,90 €

Löydä Alkosta

Arvostetun tuottajan modernisoitu klassikko punaviini Riojasta. Tätä viiniä on kypsytetty yhteensä neljä vuotta ja tuloksena on täyteläinen, mutta raikas ja eloisa punaviini liharuoille.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Punamarjainen, mausteinen, neilikkainen, tamminen

Maku

Keskitäyteläinen, raikas ja eloisa, tuoksun aromit seuraavat makua. Viinin rakenne on harmoninen ja elegantti.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Hienoille liharuoille ja yrttisille padoille. Myös karitsalle, lampaalle ja koville juustoille.

Valmistus

Rypäleet on poimittu käsin Continon tarhoilta Rioja Alavesasta. Käyminen on tapahtunut 12 000 litran terästankeissa 28-30 asteessa ja sen jälkeen maseraatio 15-20 päivän ajan hapokkuuden säilyttämiseksi. Viini on kypsynyt tammitynnyreissä, joista 40% amerikkalaisia ja 60% ranskalaisia. Kahden vuoden tynnyrikypsytyksen jälkeen viini on pullotettu ja saanut levätä kellarissa vielä toiset kaksi vuotta ennen markkinoille pääsyä.

Tarina

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja, joka on alun perin lähtöisin Haron kaupungista Riojasta. CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän. CVNE:n alaisuudessa toimii useita viinibrändejä neljällä alueella: Riojasa, Ribera del Duerossa, Ruedassa ja Kataloniassa Cavan alueella. Lisäksi CVNE:llä on tarhoja myös Kanarian saarilla. Rioja on CVNE:n tärkein viinialue, ja sieltä tulee Cunen, Viña Realin, Continon ja Imperialin viinit. Riojassa CVNE:n viinitarhat keskittyvät parhaille alueille Rioja Alavesan ja Rioja Altan alueille lähelle Ebro-jokea. Alueet sijaitsevat muuta Riojaa hieman korkeammalla ja ilmasto on siitä johtuen hieman viileämpi, antaen viineille eleganssia ja vivahteikkuutta.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

14 %

Alkon tuotenumero

951457

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

CVNE

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

Spain - Rioja - Rioja

Sokeripitoisuus

2 g/litra

Rypäleet

Tempranillo, Garganega, Graciano, Mazuelo

Tuotenumero

1028534