Enrico Serafino Nebbiolo d’Alba

Enrico Serafino Nebbiolo d’Alba


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: NautaLabel: Voimakkaat juustotLabel: LammasLabel: Pizza Pasta (Viinimaa)

28,98 €

Löydä Alkosta

Täyteläinen, kehittynyt ja moniulotteinen Nebbiolo punaviini Pohjois-Italiasta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Syvä rubiininpunainen, kirkkailla sävyillä

Tuoksu

Elegantissa ja hienostuneessa tuoksussa on puhdasta punamarjaisuutta ja kukkaisia, yrttisiä aromeja. Tuoksu on helposti tunnistettava ja selväpiirteinen Nebbiolon tuoksu, ja taustalla on hieman mausteista kahvin tuoksua.

Maku

Täyteläinen, keskitanniininen, tasapainoinen, mausteinen, marjainen ja kukkainen. Viinin varsin särmikkäästä mausta voi erottaa myös lakritsia, hentoa paahteisuutta ja orastavaa nahkaisuuttakin. Terhakka hapokkuus ja napakat tanniinit tuovat suutuntumaan tuntuvaa ryhtiä. Viini jättääkin pitkän, suuta supistavan jälkivaikutelman.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Viini sopii erinomaisesti runsaiden pastojen, tummien lihojen, lampaan leikkeleiden ja kypsien juustojen kanssa. Myös sellaisenaan tutustumismatkana Nebbiolo-rypäleeseen.

Valmistus

Rypäleet tulevat usealta etelään ja lounaaseen kohdistuneelta tarhalta hiekkamaaperästä Roerosta ja savimaasta Langasta. Köynnökset ovat 15-30 vuotta vanhoja ja tuottavat noin 9000 kiloa rypäleitä per hehtaari. Sadonkorjuun jälkeen rypäleiden sorttaus, kivien poisto ja puristus. Osa viinistä on kylmämaseroitu. Viini on kypsytetty tammitynnyreissä.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

14 %

Alkon tuotenumero

947411

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Enrico Serafino

Suljenta

Luonnonkorkki

Sokeripitoisuus

0 g/litra

Rypäleet

Nebbiolo

Tuotenumero

1028576