Väri
Syvä rubiininpunainen, kirkkailla sävyillä
Tuoksu
Elegantissa ja hienostuneessa tuoksussa on puhdasta punamarjaisuutta ja kukkaisia, yrttisiä aromeja. Tuoksu on helposti tunnistettava ja selväpiirteinen Nebbiolon tuoksu, ja taustalla on hieman mausteista kahvin tuoksua.
Maku
Täyteläinen, keskitanniininen, tasapainoinen, mausteinen, marjainen ja kukkainen. Viinin varsin särmikkäästä mausta voi erottaa myös lakritsia, hentoa paahteisuutta ja orastavaa nahkaisuuttakin. Terhakka hapokkuus ja napakat tanniinit tuovat suutuntumaan tuntuvaa ryhtiä. Viini jättääkin pitkän, suuta supistavan jälkivaikutelman.
Ruoka- ja tarjoiluvinkit
Viini sopii erinomaisesti runsaiden pastojen, tummien lihojen, lampaan leikkeleiden ja kypsien juustojen kanssa. Myös sellaisenaan tutustumismatkana Nebbiolo-rypäleeseen.
Valmistus
Rypäleet tulevat usealta etelään ja lounaaseen kohdistuneelta tarhalta hiekkamaaperästä Roerosta ja savimaasta Langasta. Köynnökset ovat 15-30 vuotta vanhoja ja tuottavat noin 9000 kiloa rypäleitä per hehtaari. Sadonkorjuun jälkeen rypäleiden sorttaus, kivien poisto ja puristus. Osa viinistä on kylmämaseroitu. Viini on kypsytetty tammitynnyreissä.
Kuvaus
Syvä rubiininpunainen väri kirkkailla sävyillä. Elegantissa ja hienostuneessa tuoksussa on puhdasta punamarjaisuutta ja kukkaisia, yrttisiä aromeja. Tuoksu on helposti tunnistettava ja selväpiirteinen Nebbiolon tuoksu, ja taustalla on hieman mausteista kahvin tuoksua. Täyteläinen, keskitanniininen, tasapainoinen, mausteinen, marjainen ja kukkainen. Viinin varsin särmikkäästä mausta voi erottaa myös lakritsia, hentoa paahteisuutta ja orastavaa nahkaisuuttakin. Terhakka hapokkuus ja napakat tanniinit tuovat suutuntumaan tuntuvaa ryhtiä. Viini jättääkin pitkän, suuta supistavan jälkivaikutelman.