-8%

Gran Clos Solluna

Gran Clos Solluna


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: NautaLabel: GrilliruokaLabel: LammasLabel: Pataruoka

22,99 €

24,99 €

Löydä Alkosta

Ruoka ja kuvaus

Väri

Väri on rubiininpunainen.

Tuoksu

Tuoksu on tuore ja raikas, siinä on kypsää hedelmäisyyttä ja hentoa parfyymisyyttä, kahvia, yrttejä ja paikallisille viineille tyypillistä mineraalisuutta.

Maku

Maku on täyteläinen, elegantti ja suutuntuma on silkkisen tasapainoinen. Jälkimaussa maistuu miellyttävä tanniinisuus.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Mausteiset ruoat, punainen liha, vasikka.

Valmistus

Viini tulee Prioratin alueelta rinnetarhoilta ja on neljän rypäleen cuvée. Maaperä on Licorella-liuskekiveä, ja ilmasto on melko kuuma mahdollistaen rypäleiden aikaisen sadonkorjuun. Viini on saanut kypsyä 11 kuukautta ranskalaisessa tammessa, ja tuotantoerä on noin 20,000 pulloa per vuosi.

Tarina

Prioratin viinialueelta, noin neljänkymmenen kilometrin päässä Barcelonasta löytyy Gran Closin viinitalo ja sen tarhat. Vuonna 1995 perustettu Gran Clos käsittää noin 30 hehtaaria viinitarhoja, joiden kasvuolosuhteet ovat erinomaiset rinteisiin rakennettujen terassitarhojen ansiosta. Maaperä on tummaa liuskekiveä ja vaaleaa savimaata, ja Prioratin alueelle tyypilliseen tapaan viineistä tulee rustiikkisia ja reheviä. Tärkein rypäle on Garnacha (Grenache), ja lisäksi tilalla viljellään mm. Carignania, Cabernet’a ja Syrahia. Gran Clos’n nykyinen omistaja John Hunt hankki tilan omistukseensa 2002. Viinintekijänä toimii Josep Angel Mestre, jonka perhe on viljellyt viiniä Prioratissa jo yli 50 vuoden ajan. Gran Clos’n viinit ovat menestyksekkäitä erilaisissa kilpailuissa ja sokkomaisteluissa, ja vuosikerroista toiseen ne saavat yli 90 pisteen arvioita kansainvälisiltä viinialan kriitikoilta.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

15 %

Alkon tuotenumero

923502

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Gran Clos

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Priorat - Priorat

Rypäleet

Garnacha, Cabernet Sauvignon, Carignan, Syrah

Tuotenumero

1028998