Hans Family Estate Zweigelt

Hans Family Estate Zweigelt


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: NautaLabel: GrilliruokaLabel: Voimakkaat juustotLabel: Lammas

39,98 €

Löydä Alkosta

Ruoka ja kuvaus

Väri

Tumman purppuranpunainen..

Tuoksu

Tuoksussa on kypsiä luumuja, tummaa suklaata, mustaa kirsikkaa, marsipaania ja mausteisia sävyjä.

Maku

Tuoksun aromit toistuvat hienosti täyteläisessä maussa, jossa on lämmintä hapokkuutta ja hienovaraiset tanniinit. Upea viini on hienosti balanssissa ja sen monivivahteinen aromikkuus kruunaa kokonaisuuden.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Paistit, grillattu liha, kovat ja kypsät juustot.

Valmistus

Viini on yksi harvoista uuden maailman huipputasoisista Zweigelt-viineistä. Alun perin itävaltalainen rypälelajike on kunnianhimoinen projekti Hans Herzogin tilalla, ja rypäleköynnökset ovat vähäsatoisia. Sadonkorjuun jälkeen rypälemehu on pidetty kuorikontaktissa 21 päivää samalla kun viini on käynyt villihiivoilla. Sen jälkeen viini on käynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä malolaktisen käymisen ja 18 kuukauden sakkakypsytyksen. Viiniä ei ole suodatettu tai kirkastettu.

Tarina

Hush Heathin historia ulottuu vuoteen 1503, jolloin Tudor-aikakauteen sijoittuva Hush Heathin kartano rakennettiin Kentin. Se on Balfour-Lynn -perheen koti, jonka ympärille viinitarhat levittyvät. Tarhoilla kasvatetaan kolmea klassista kuohuviineissä käytettyä rypälettä: Chardonnayta, Pinot Noiria ja Pinot Meunieria. Hush Heathin tyyli rypälesekoituksineen ja valmistustapoineen samppanjaa. Hush Heathin viinintuotanto perustuu omiin viinitarhoihin ja eteläisen Englannin mikroilmastoon. Maaperä on savimaata, joka antaa kuohuviineille eloisaa hapokkuutta. Tilalla valmistetaan viinien lisäksi myös siideriä, ja huolellinen työskentely tarhoilla ja köynnöksillä on laadun tae. Hush Heathiin rakennettiin vuonna 2010 täysin uusi, viimeisintä tuotantotekniikkaa sisältävä viinilä, jossa viini valmistetaan mm. käyttämällä samanlaisia terästankkeja kuin Champagnessa. Uusi viinilä antaa mahdollisuudet kokeilla uusia tuotantotapoja ja kehittää englantilaisten kuohuviinien piirteitä yhä paremmiksi. Kuohuviineistään tuttu Hush Heath Winery tekee myös korkealaatuisia puna- valko- ja roséviinejä.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

14 %

Alkon tuotenumero

900127

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Hans Herzog

Suljenta

Luonnonkorkki

Rypäleet

Zweigelt

Tuotenumero

1028997