UUTUUS

Vegan
I.L.O. Aglianico del Vulture DOC

I.L.O. Aglianico del Vulture DOC


Roteva & Voimakas

Label: NautaLabel: Voimakkaat juustotLabel: RiistaLabel: Pataruoka

15,48 €

Löydä Alkosta

Aglianico del Vulture punaviinien katsotaan olevan eteläisen Italian parhaimmistoa. Vulture tulivuoren rinteillä kasvaneet rypäleet saavat uniikin makumaailmansa alueen vulkaanisesta maaperästä. Viinit ovat runsaita, hedelmäisiä sekä miellyttävän mineraalisia.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Syvän tummanpunainen

Tuoksu

Runsaan tumman marjaisasta aromimaailmasta voi löytää mm. karhunvatukkaa, mustaherukkaa sekä mustikkaa. Tuoksua täydentää mineraalinen mausteisuus sekä tammikypsytyksen mukanaan tuoma vaniljaisuus

Maku

Maku on runsas, täyteläinen sekä hyvin hedelmäinen. Viini on roteva ja siinä on runsaasti pehmeitä tanniineja. Jälkimaku on erittäin pitkä ja siinä korostuvat tumma hedelmäisyys, lempeä tammisuus sekä maaperän mukanaa tuoma mineraalinen mausteisuus.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

I.L.O. Aglianico del Vulture DOC sopii mainiosti erilaisille runsaammille liharuoille, olipa sitten kyseessä perinteinen pihvi riistaruoka tai runsaammat lihaisat pataruoat. Tämä viini on myös oivallinen kumppani voimakkaampien kypsytettyjen juustojen kumppaniksi.

Tarina

I.L.O. nimi tulee latinan kielen sanoista Illuminare (valaista, tuoda esille), Legatum (perintö) sekä Originalis (alkuperäinen). I.L.O. viinit tuovat alkuperäisiä, alueille tyypillisiä viinejä esille tavalla, joka kunnioittaa viinitekijää ja sitä perintöä minkä hän jättää viineissään jälkeensä. Aglianico del Vulture viini on nimensä mukaisesti tehty Aglianico rypälelajikkeesta, joka on perinteinen punainen rypälelajike Basilicatasta. Nimen jälkimäinen osa viittaa Vulture tulivuoreen, jonka mineraalinen vulkaaninen maaperä saa aikaan ainutlaatuisia ja erinomaisia punaviinejä. 12 kuukauden tammitynnyrikypsytys täydentää viinin täyteen potentiaaliinsa.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

14,5 %

Alkon tuotenumero

910452

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Anora Wines

Suljenta

Tekninen

Alue

Italy - Basilicata - Basilicata

Sokeripitoisuus

10 g/litra

Rypäleet

Aglianico

Tuotenumero

1035605