UUTUUS

LuomuVegan
I.L.O. Organic Primitivo IGT Puglia

I.L.O. Organic Primitivo IGT Puglia


Pehmeä & Hedelmäinen

Label: NautaLabel: SeurustelujuomaLabel: PikkusuolaisetLabel: Pataruoka

25,98 €

Löydä Alkosta

Täyteläinen italialainen Primitivo-rypäleestä tehty punaviini näppärässä kahden litran hanapakkauksessa.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Runsaan syvän punainen

Tuoksu

Tuoksu on runsas ja miellyttävä. Siitä voi löytää mm. mustikkaa, boysenmarjaa, viikunaa sekä lempeää mausteisuutta.

Maku

Maku on runsas, täyteläinen sekä pehmeän tanniininen. Maku toistaa tuoksua ja lisäksi siinä on makeaa paahteista mausteisuutta ja hivenen kahvin aromeja. Maku saa eloisuutta pirteästä hapokkuudesta ja lempeästä tanniinisuudesta. Jälkimaku on lempeä, runsaan hedelmäinen, hieman mausteinen, ja siinä on piristävää raikasta hapokkuutta.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Erinomainen nautiskelu viini sellaisenaan, mutta toimii myös hyvin erilaisten runsaiden pataruokien ja grillatun lihan kanssa.

Tarina

Primitivo on historiallinen punainen rypälelajike, jonka juuret juontavat Kroatiaan. Kroatiasta se rantautui Italiaan ja erityisesti Apuliaan 1700-luvulla. Primitivo aikaisin kypsyvä lajike ja sen nimi tarkoittaakin vapaasti käännettynä aikaista tai aikaisin kypsyvää. Apulia sijaitsee Italian etelä osassa ja on Italian saappaan ”kantapää ja korko”. Alue on kuuma ja kuiva, mutta Adrian meren lempeät tuulet tekevät ilmastosta erinomaisen rypäleiden viljelyyn. I.L.O. nimi tulee latinan kielen sanoista Illuminare (valaista, tuoda esille), Legatum (perintö), Originalis (alkuperäinen). I.L.O. viinit tuovat alkuperäisiä, alueille tyypillisiä viinejä esille, tavalla joka kunnioittaa viinitekijää ja sitä perintöä minkä hän jättää viineissään jälkeensä.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Alkoholipitoisuus

15 %

Alkon tuotenumero

936441

Tilavuus

2 l

Tuotemerkki

Anora Wines

Suljenta

Muu suljenta

Sokeripitoisuus

12 g/litra

Tuotenumero

1032765