Vegan
I.L.O. Susumaniello Rosso

I.L.O. Susumaniello Rosso


Mehevä & Hilloinen

Label: NautaLabel: NautiskelujuomaLabel: Voimakkaat juustotLabel: Lammas

15,99 €

Löydä Alkosta

Susumaniello on historiallinen punainen rypälelajike, jonka juuret juontavat Brindisin provinssiin Apulian eteläosaan Italiassa.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Runsaan syvän punainen

Tuoksu

Tuoksu on runsas ja monipuolinen ja siitä voi löytää mm. luumuisuutta, mesimarjaa, hieman rusinaisuutta sekä suklaata.

Maku

Maku on runsas, täyteläinen, pehmeä sekä monipuolinen. Tuoksun aromit toistuvat erinomaiseti maussa ja tekevät viinistä lempeän, täyteläisen sekä miellyttävän raikkaan. Jälkimaku on pitkä ja siinä selkeää mausteisuutta, piristävää hapokkuutta ja jopa hivenen mintun aromia.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Erinomainen nautiskeluviini sellaisenaan, mutta viini toimii hyvin myös erilaisten runsaiden pataruokien ja grillatun lihan kanssa.

Tarina

I.L.O. nimi tulee latinan kielen sanoista Illuminare (valaista, tuoda esille), Legatum perintö), Originalis (alkuperäinen). I.L.O. viinit tuovat alkuperäisiä, alueille tyypillisiä viinejä esille, tavalla joka kunnioittaa viinitekijää ja sitä perintöä minkä hän jättää viineissään jälkeensä. Susumaniello on historiallinen punainen rypälelajike, jonka juuret juontavat Brindisin provinssiin Apulian eteläosaan. Rypäle on tarinan mukaan saanut nimensä aasilta – italiaksi somarello – koska aasin tavoin tämäkin rypälelajike on vahva sekä työteliäs ja kykenee tuottamaan runsaita sekä korkean alkoholipitoisuuden omaavia viinejä.

Palkinnot

Viinilehden arvio: Avoin, kypsän marjainen, karhunvatukkaa, mustikkaa, luumua ja kukkaisiakin sävyjä muistuttava, makean mausteinen, vaniljaakin muistuttava tuoksu. Melko täyteläinen, suutuntumaltaan pehmeä maku on aluksi jopa makea. Viinissä on tuoksun aromien lisäksi kaakaota, suklaata ja paahteisuutta. Mehukas suutuntuma saa tasapainoa kypsästä tanniinisuudesta ja kirsikkaisesta hapokkuudesta. Viini jättää tasaisen vaniljaisen jälkivaikutelman. Laadukas ja hyvin tehty ***

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

15 %

Alkon tuotenumero

949808

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Anora Wines

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Italy - Puglia - Puglia

Sokeripitoisuus

11 g/litra

Tuotenumero

1031872