Kukkula Sisu

Kukkula Sisu


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: NautaLabel: Voimakkaat juustotLabel: LammasLabel: Riista

64,99 €

Löydä Alkosta

Uniikit kalifornialaiset Kukkula-viinit ovat suomalaisia sukujuuria omaavan Kevin Jussilan käsialaa. Kukkula Sisu on täyteläinen, vivahteikas ja kehittynyt punaviini.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Tumman rubiininpunainen

Tuoksu

Tuoksu on erittäin aromaattinen, siinä on kypsää luumua, violettejä kukkia, pippuria, lakritsaa ja jopa vähän karamellisoitunutta paistia.

Maku

Täyteläinen viini, jonka maussa on leveää boysenmarjaa, kirsikkaa, hieman savuista lihaisuutta ja lopuksi myös jopa vähän makeutta yhdistettynä runsaaseen hapokkuuteen. Ryhdikkäät tanniinit siivittävät pitkään, mausteiseen jälkimakuun.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Loistava lammasviini, mutta menee todella hyvin myös riistan ja muun punaisen lihan kanssa, sekä voimakkaiden juustojen seuraksi.

Valmistus

Viinin rypäleet tulevat alueelta, jossa ennen kasvoi pähkinäpuita. Tarhoja ei keinokastella maaperän hyvän kosteuden ansiosta. Sadonkorjuun jälkeen käyminen villihiivoilla viikon ajan viileässä. Maseraatio kokonaisuudessaan noin 30 päivän ajan. Syrah kypsyy 225 litran tammitynnyreissä ja muut rypäleet 500 litran tynnyreissä, lopuksi sekoitus ja pullotus ilman suodatusta tai kirkastusta.

Tarina

Kalifornialainen Kukkula Winery on Kevin Jussilan johtama ja omistama viinitalo Paso Roblesin läheltä vain noin 30 kilometrin päästä Tyynestämerestä. Talon suomenkielinen nimi liittyy omistaja ja viinintekijä Kevin Jussilan suomalaisiin sukujuuriin ja tulee alueen mäkisen maaston inspiroimana. Jussilan isä oli kotoisin Suomesta, ja muutti 1950-luvun alussa Amerikkaan paremman elämän toivossa. Kukkula Winery on perustettu vuonna 2004 ja sen tarhat on istutettu alueelle, jossa ennen kasvoi pähkinäpuita. Viiniköynnösten lisäksi pähkinäpuita on edelleen alueella, sekä myös oliivipuita. Tuotanto on hyvin luonnonmukaista ja viinituotanto tapahtuu kokonaan omalla tilalla omien tarhojen rypäleistä. Paso Roblesin alueen ilmasto on melko kuuma, ja terroir on hyvin samankaltainen kuin Rhônen laaksossa. Lämpimän ilmaston tueksi alueella sataa suhteellisen paljon, joten köynnöksiä ei tarvitse kastella ja maaperä pysyy kosteana. Rypäleterttujen määrä on rajoitettu, jolla maksimoidaan viinien laatu, kasvumahdollisuudet ja aromikkuus. Viininvalmistuksessa viinin annetaan käydä ja kypsyä villihiivoilla eikä Kevin halua liikaa häiritä luonnollista viinikäymistä. Punaviinejä ei suodateta eikä kirkasteta, ja viininvalmistus noudattaa pikemminkin luovia ratkaisuja kuin etukäteen päätettyjä tapoja. Tilalla viljellään paljon erilaisia punaisia ja valkoisia rypäleitä, ja Kukkula on tunnettu mm. Rhône-blendeistään.

Palkinnot

Wine Enthusiast 93p. Vinous 93p.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

15 %

Alkon tuotenumero

907708

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Kukkula Wine

Suljenta

Luonnonkorkki

Sokeripitoisuus

2 g/litra

Rypäleet

Mourvèdre, Grenache Noir, Syrah

Tuotenumero

1028631