Viinimaa yleinenmitali pokaali
LuomuBiodynaaminen
Loacker Falko Rosso

Loacker Falko Rosso


Mehevä & Hilloinen

Label: NautaLabel: GrilliruokaLabel: Voimakkaat juustot

14,98 €

Löydä Alkosta

Biodynaamisesti viljelty, raikas ja puhdaspiirteinen punaviini. Nuorta Toscanaa parhaimmillaan edustava viini vuoden luomuviinin tuottajalta Loackerilta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Viinin tuoksu on puhdaspiirteinen ja houkutteleva: siinä on punaisia hedelmiä, hieman eukalyptusta ja mausteisuutta.

Maku

Keskitäyteläinen, hedelmäinen, raikas, aromikas ja mustaherukkainen. Eloisa hapokkuus ja kypsät tanniinit antavat makuun ryhtiä.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Täydellinen kumppani rustiikeille italialaisille maalaisruoille, kuten sienirisotolle, villisikaragulle pastan kanssa ja puolikoville tai koville aromikkaille juustoille kuten Pecorinolle.

Valmistus

Sadonkorjuu syyskuussa, jonka jälkeen nopea maseraatio 8 asteen lämpötilassa ja käyminen villihiivoilla. Viini on käynyt 28 asteessa ensimmäisen viikon ajan ja sen jälkeen lämpötilaa on laskettu hitaasti 20 asteeseen. Kypsytys terästankeissa ja isoissa tammitynnyreissä.

Tarina

Tuottaja Rainer Loacker perusti Loackerin viiniliikkeen vuonna 1979. Talo on Italian luomuviljelyn uranuurtajia. Loackerilla on tarhoja Südtirolissa (Alto Adige), Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa, sekä Itävallan Styriassa. Kaikki viinit ovat biodynaamisia. Loacker Valdifalcon 22 hehtaarin tarhat sijaitsevat ”Italian uudessa maailmassa”, Etelä-Toscanan rannikolla Maremmassa, vain neljä kilometriä merenrannasta. Sisämaan kuuluisampiin viinialueisiin verrattuna Maremmassa on vapaammat kädet mm. touhuta kansainvälisillä rypälelajikkeilla ja tuottaa viiniä ei-perinteisillä, laatuluokan lakiin kirjatuilla menetelmillä. Tarhoilla vallitsee lempeä välimerellinen ilmasto ja maaperä on rauta- ja kalkkipitoista. Loackerin biodynaamisen viinifilosofian mukaan maa, aurinko, tuuli ja meri ovat päähenkilöitä viiniköynnösten viljelyssä, joihin ihminen tuo oman osansa tarkkoja periaatteita noudattaen. Lisä- ja torjunta-aineiden käyttö on käytännössä kiellettyä, ja viinit tehdään esiteollisilla, hyvin perinteisillä menetelmillä.

Palkinnot

Pronssia vuoden viinit 2023-kilpailussa (Luomupunaviinit yli 13€).

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

14 %

Alkon tuotenumero

930277

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Loacker

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Sokeripitoisuus

1 g/litra

Rypäleet

Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese

Tuotenumero

1028642