UUTUUS

Siepi Mazzei 75cl

Siepi Mazzei 75cl


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: Voimakkaat juustotLabel: LammasLabel: RiistalinnutLabel: Riista

128,99 €

Löydä Alkosta

Siepi 2021 on Marchesi Mazzein tunnetuin supertoskanalainen viini. Kriitikoiden arvostama!

Ruoka ja kuvaus

Väri

Tummanpunainen.

Tuoksu

Runsaassa tuoksussa tummia hedelmiä, kuten luumua ja kirsikkaa taustalla miellyttävää mausteisuutta.

Maku

Maussa makean hedelmän vivahteita keitetystä kirsikoista, karhunvatukkasäilykkeistä, kanelista ja muskottipähkinästä. Tämä täyteläinen viini on notkea ja suutuntumaltaan erittäin pehmeä, ja sen makuprofiili on laaja ja kaiken kattava. Tasapainoinen ja saumaton,

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Siepi kruunaa laadukkaat liha-ateriat riistasta, lampaasta tai riistalinnnuista. Nautinnollinen sellaisenaan voimakkaiden juustojen kera.

Valmistus

Siepin tarhat iältään 23-26vuotiaita, 260m merenpinnan yläpuolella ja maaperä pääosin Albresea. Rypäleet korjataan käsin syyskuun alkupuolella, Merlot ensin ja pari viikoa myöhemmin Sangiovese. Käyminen tapahtuu terästankeissa 26-28 asteessa. Maserointi: Merlot 14 vrk ja Sangiovese 18 vrk. Kypsytys 18kk tammitynnyreissä, joista 70% uusia. Merlot kypsyy Barriques-tynnyreissä ja Sangiovese Tonneaux-tynnyreissä.

Tarina

Vuodesta 1435 Mazzei-suvun omistama Siepi on aina ollut mallitila, jota nykyäänkin johdetaan samanlaisella kunnioituksella. Ainutlaatuinen sijainti, erityinen mikroilmasto, 1980-luvun ennakointi istuttaa Merlot ihanteellisena rypäleenä täydentämään Sangioveseä hyvin erityisessä "terroirissa" tuottaa viiniä, joka on täydellisessä tasapainossa eleganssin, voiman ja moniuloitteisuuden kanssa.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

15 %

Alkon tuotenumero

419997

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Marchesi Mazzei

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Italy - Tuscany - Chianti

Sokeripitoisuus

1 g/litra

Rypäleet

Merlot, Sangiovese

Tuotenumero

1035454