LuomuBiodynaaminen
Valdifalco Morellino di Scansano

Valdifalco Morellino di Scansano


Mehevä & Hilloinen

Label: NautaLabel: LammasLabel: Mausteiset ja lihaisat makkaratLabel: Miedot juustot

17,98 €

Löydä Alkosta

Erittäin tyylikäs, upean tasapainoinen luomupunaviini joka on valmistettu biodynaamisin menetelmin. Tässä viinissä maistuu Toscanan viiniperinteet! Viinilehden luonteikas viini, joka on laadukkaasti valmistettu.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Makean mausteinen tuoksu on tummasävytteinen, muistuttaen mustaherukoita ja karhunvatukoita.

Maku

Melko runsas maku on sekin tummasävytteinen ja makean mausteinen. Viinissä on myös kypsää marjaisuutta, muistuttaen karpaloita ja puolukoita. Suutuntuma on terhakan eloisa ja viini nostaa veden kielelle. Kokonaisuus jättää yrttejä ja pippureita muistuttavan, mausteisen jälkivaikutelman.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Tomaattiset ja yrttiset lihapadat, esim. lampaasta. Tuhdit ruokalajit poronpaistista, tai voimakas riista. Kovat, kypsät juustot sopivat myös mainiosti. Runsaat kasvisruoat, joissa on papuja, linssejä ym. tukevuutta.

Valmistus

Viininvalmistuksessa yhdistellään muinaisia ja moderneja menetelmiä. Sangioveseä kypsytetään 18 kuukautta slovenialaisissa tammisammioissa, Cabernet & Syrah kypsyvät ranskalaisissa barrique-tynnyreissä. Viinejä ei kirkasteta. Tuottajan mukaan viini ikääntyy hyvin 10-12 vuotta.

Tarina

Tuottaja Rainer Loacker perusti Loackerin viiniliikkeen vuonna 1979. Talo on Italian luomuviljelyn uranuurtajia. Loackerilla on tarhoja Südtirolissa (Alto Adige), Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa, sekä Itävallan Styriassa. Kaikki viinit ovat biodynaamisia. Loacker Valdifalcon 22 hehtaarin tarhat sijaitsevat ”Italian uudessa maailmassa”, Etelä-Toscanan rannikolla Maremmassa, vain neljä kilometriä merenrannasta. Sisämaan kuuluisampiin viinialueisiin verrattuna Maremmassa on vapaammat kädet mm. touhuta kansainvälisillä rypälelajikkeilla ja tuottaa viiniä ei-perinteisillä, laatuluokan lakiin kirjatuilla menetelmillä. Tarhoilla vallitsee lempeä välimerellinen ilmasto ja maaperä on rauta- ja kalkkipitoista. Loackerin biodynaamisen viinifilosofian mukaan maa, aurinko, tuuli ja meri ovat päähenkilöitä viiniköynnösten viljelyssä, joihin ihminen tuo oman osansa tarkkoja periaatteita noudattaen. Lisä- ja torjunta-aineiden käyttö on käytännössä kiellettyä, ja viinit tehdään esiteollisilla, hyvin perinteisillä menetelmillä.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

14,5 %

Alkon tuotenumero

487817

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Loacker

Suljenta

Luonnonkorkki

Sokeripitoisuus

2 g/litra

Rypäleet

Sangiovese, Syrah

Tuotenumero

1028718