Viinimaa yleinenmitali pokaali
Vegan
Viña Real Reserva

Viña Real Reserva


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: NautaLabel: Voimakkaat juustotLabel: LammasLabel: Sienet

23,48 €

Löydä Alkosta

Palkittu ja arvostettu 2016 vuosikerta klassisesta pitkään kypsytetystä riojalaisesta punaviinistä, jossa on seetripuun ja kypsien hedelmien aromeja. Saatavana valmiissa lahjalaatikossa joulukauden 2023.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Syvä kirsikanpunainen

Tuoksu

Makean mausteinen, kehittynyt tuoksu on myös paahteinen ja nahkainen. Siitä voi erottaa kuivattujen hedelmien aromeita, samoin muhevaa multaisuutta.

Maku

Keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan makean mausteista tuoksua. Suutuntuma on hedelmäisen pehmeä ja helposti lähestyttävä. Lempeän marjaiset hedelmähapot tuovat viiniin eloisuutta. Kokonaisuus on tyylikkäästi kehittynyt ja kantaa makua pitkään, monivivahteiseen, kypsän marjaiseen ja tammikypsytyksen sävyttämään jälkivaikutelmaan.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Monikäyttöinen viini aromikkaiden liharuokien, kuten lampaan, hirven tai poron seuraan. Myös voimakkaammat juustot ja erityisesti syksyiset sieniruoat sekä rasvainen kala.

Valmistus

Rioja Alavesan alueelta poimitut rypäleet on jäähdytetty ennen alkoholikäymistä. Käymistä on valvottu päivittäin kunnes haluttu väri ja rakenne on valmis. Tämän jälkeen viini on käynyt ranskalaissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä kahden vuoden ajan. Pullotuksen jälkeen viini on saanut vielä kypsyä kellareissa ennen markkinoille laskemista.

Tarina

Viña Real on Rioja Alavesan alueen laatuviinien tuottaja. Ensimmäinen vuosikerta lanseerattiin 1920. Viinit tunnistaa leveästä burgundilaisesta pullosta, ja viineille on tyypillistä hedelmäinen mehukkuus ja pyöreys. Viña Real Reservan valmistuksessa käytetyt rypäleet tulevat pääosin tuottajin omilta tarhoilta, joilla köynnösten keski-ikä on noin 30 vuotta tai enemmän.

Palkinnot

Viinilehti: ***** tyylikäs huippuviini, LÖYTÖ 94p. James Suckling 94p. Tim Atkins 93p. - R. Parker - Wine Advocate 90p. Wine Spectator 90p. Wine Enthusiast

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

943527

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

CVNE

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Rioja - Rioja

Sokeripitoisuus

1 g/litra

Rypäleet

Tempranillo, Garnacha, Graciano, Mazuelo

Tuotenumero

1028727