Ö Dark Rum

Ö Dark Rum


34,98 €

Löydä Alkosta

Ensimmäinen Suomessa tislattu ja suomalaisissa tammitynnyreissä kypsytetty rommi. Ö:n matka saa alkunsa karibialaisesta sokeriruokomelassista, joka tislataan käsityönä ahvenanmaalaisessa Smakbyn tislaamossa.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Tuoksu on elegantti yhdistelmä tammisuutta, arrakkia, vaniljaa ja toffeeta sekä taustalla aavistus hentoa savuisuutta.

Maku

Mausteinen, hennon vaniljainen, tamminen ja makeahko. Runsasta ja makeahkoa makua hallitsevat vaniljan ja toffeen vivahteet, joita tasapainottavat tammen tuoma paahteisuus ja tyylikkäät tanniinit. Öössä sokeria on maltillisesti 20 grammaa litrassa, jotta saadaan hyvä tasapaino makujen ja aromien kesken.

Valmistus

Öön raaka-aine melassi tulee Karibialta. Muuten rommin fermentointi, tislaus ja kypsytys on tehty kokonaan Suomessa. Tislauksen jälkeen rommia on kypsytetty noin viiden kuukauden ajan tammitynnyreissä. Kypsytys viimeistellään 200 litran vetoisissa suomalaisissa tammitynnyreissä, jotka on valmistettu fiskarsilaisesta tammesta. Fiskarsin tammi on tiukkasyistä ja kovaa, joten se on paahdettu todella voimakkaasti ennen tynnyreiden käyttöönottoa. Tämä tuo juomaan kypsytyksen aikana tietynlaista savun aromia. Yhtään tammea ei tynnyreiden takia ole kaadettu, vaan raakalaudat olivat menossa huonekalujen valmistukseen, kun ne löydettiin.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Parhaimmillaan nautittuna sellaisenaan. Sopii myös cocktaileihin kuten Mojitoon sekä kuuman kaakaon joukkoon.

Tarina

Smakbyn tislaamolla ammattitaidolla valmistettu ja maailman ensimmäinen suomalaisissa tammitynnyreissä kypsytetty rommi. Ö ei pelkästään ole herkkua makunystyröille, vaan skandinaavisen designinsa puolesta se hivelee myös silmiä.

Tuoteryhmä

Rommit

Alkoholipitoisuus

40 %

Alkon tuotenumero

146807

Tilavuus

0,7 l

Tuotemerkki

Rum Ö

Sokeripitoisuus

20 g/litra

Tuotenumero

1025295