UUTUUS

El Esteco Blanc de Noir 2022

El Esteco Blanc de Noir 2022


Label: Kana ja KalkkunaLabel: PorsasLabel: Salaatit Kasvisruoka

17,98 €

Löydä Alkosta

Tämä upean kiehtova Pinot Noir -rypäleestä valmistettu roseeviini tulee korkealta Calchaquin laaksosta, yli 1 800 metrin korkeudelta merenpinnasta ja hurmaa intensiivisellä marjaisuudellaan.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Tuoksussa on tyylikästä punaista marjaa; puolukkaa, vadelmaa ja punaherukkaa sekä jännittävä, hieman ruutimainen aromi.

Maku

Maku on kuiva ja kevyt, mutta yllättävän intensiivinen, punaista marjaa, ruutia ja sitrusta. Lievä tanniinisuus jättää puolukankuorimaisen suutuntuman.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Upean monipuolinen ja gastronominen rosee, joka sopii loistavasti esimerkiksi kanalle, grillatuille vihanneksille, savustetulle kinkulle tai runsaille pastaruoille.

Valmistus

6 kuukauden kypsytys hiivasakan päällä.

Tarina

El Esteco sijaitsee Calchaquín laakson (esp. Valles Calchaquíes) sydämessä, Argentiinan luoteisosassa, Saltan viinialueella. Calchaquín laakso on yksi maailman korkeimmalla sijaitsevista viinialueista. Alue tunnetaan ainutlaatuisesta maantieteestään, joka ulottuu vuoristo-autiomaasta subtrooppiseen metsään. El Estecon viinitilalla on liki 780 hehtaaria viiniviljelyksiä. Suurin osa tarhoista sijaitsee 1 700 – 2 000 metrin korkeudessa, Cafayaten laaksossa, mutta korkeimmat viinitarhat ovat jopa 3 000 metriä merenpinnan yläpuolella. Bodega El Estecon historia juontaa aina vuoteen 1892 asti, jolloin ranskalaisveljekset David ja Salvardor Michel yhdessä Davidin italiaisen vaimon Gabriela Torinon kanssa asettuivat Calchaquín laaksoon ja ryhtyivät alueen viininviljelyn pioneereiksi.

Tuoteryhmä

Roseeviinit

Alkoholipitoisuus

13 %

Alkon tuotenumero

912828

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Penaflor Group

Suljenta

Puristekorkki

Alue

Argentina - Salta - Valles Calchaquies

Sokeripitoisuus

2 g/litra

Rypäleet

Pinot Noir

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

10345664/5 tähteä - harmoninen, laadultaan erinomainen - edullinen ostos

Kypsän marjainen ja hieman mausteinen - kukkainenkin tuoksu. Viinissä on kypsää vadelmaa, kirsikkaa ja punaherukkaakin. Kuiva maku on runsas toistaen tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi tuntuvaa sitruksisuutta, yrttisyyttä ja lisäksi hyvin kypsää puolukan vivahdetta. Tuntuva hapokkuus tuo suutuntumaan särmää ja kantaa kokonaisuutta kevyesti suuta supistavaan jälkivaikutelmaan. Paistettulle tai grillattulle vaalealle lihalle, myös runsaille pastoille.

- Viinilehti