LaCheteau Grolleau Rosé on Ranskan Loiren laaksosta peräisin oleva raikas ja hedelmäinen kuiva roseeviini, joka on valmistettu kokonaan Grolleau-rypäleestä. Se sopii erinomaisesti aperitiiviksi sekä kevyiden ruokien, kuten salaattien ja kanaruokien, kumppaniksi. Viinin takana on ranskalainen viinitalo LaCheteau, joka on erikoistunut Loiren laakson viineihin ja kuuluu suurempaan Grands Chais de France -konserniin.
Grolleau on ollut pitkään Loiren alueen tärkeimpiä roseeviinirypäleitä. Se on mielenkiintoinen ja hieman aliarvostettu punainen rypälelajike, jolla on kuitenkin pitkä historia alueella. Viime vuosina se on alkanut saada uutta arvostusta etenkin kevyiden ja raikkaiden punaviinien ystävien keskuudessa. Grolleau mainitaan kirjallisissa lähteissä jo 1500–1600 -luvuilla, ja sen nimi tulee ranskan sanasta grolle, joka tarkoittaa varista — viittaus rypäleen tummanmustaan kuoreen. Grolleau’t ovat yleensä kepeitä ja eloisan hedelmäisiä, ja viinit sopivat hyvin rennoiksi “juotaviksi viineiksi”.