Pasqua 11 Minutes Rosé

Roseeviinit Italia
Aperitiivi Aperitiivi Aperitiivi
Kana kalkkuna Kana kalkkuna Kana kalkkuna
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
Vuoden Viinit kultamitali Vuoden Viinit kultamitali
Kultamitalisti ja vuoden roseeviini Vuoden Viinit 2018 -kilpailussa. Raikas ja elegantti roseeviini tulee romanttisen rakkauden kaupungista Italian Veronasta.
Katso myymäläsaatavuus Alko.fi
Väri
Lohenpunainen
Tuoksu
Raikas, kukkainen, hennon marjaisa
Maku
Raikas, tyylikäästi hapokas, kypsän aprikoosinen, kevyen metsämansikkainen, hennon kukkainen. Tasapainoinen viini jättää pitkän ja elegantin jälkimaun.

Menestys & Maine
Silver Medal Rosé Master, 91 Points - Decanter, The Drinks Business
Kultaa Vuoden Viinit 2018 -kilpailussa, roseeviinit -sarja. Vuoden roseeviini 2018! - Vuoden Viinit 2018
Roseeviinen ykkönen hintaluokassa 14–20 €: Italialainen roseeviini on Corvinan, Trebbiano di Luganan, Syrahin ja Carmenèren sekoitus. Vetojuhtana toimii Syrah, ja tuloksena on on loistava gastronominen viini, joka on edukseen ruokapöydässä yhtä lailla kalan, kasvisten kuin vaalean lihan kanssa. Kokonaisuus on tasapainoinen, ja raikas hapokkuus sekä keskitäyteläinen runko takaavat sen, että viini on omiaan esimerkiksi voissa paistetuille, yrteillä maustetuille metsäsienille tuoden kokonaisuuteen pilkahduksen kesäaurinkoa.   - Vuoden 2019 Parhaat Viinit / Glorian Ruoka&Viini 17.10.2019
Paras roseeviini yli 15 €: "Italialainen rosee on jännittävällä tavalla mehevä, vaikka onkin kuiva ja hapokas. Maussa on raparperia, metsämansikkaa, greippiä ja kukkaisuutta. Jälkimaussa tuntuu karamelli. Tasapainoisen viinin voimakas happorakenne tekee kokonaisuudesta ryhdikkään. Hapokkuutensa ansiosta toimii jopa sillin ja uusien perunoiden ja grillattujen tomaattien kanssa. Tämä viini tykkää basilikasta, joten kokeile sitä tomaatti-mozzarellasalaatin parina. Laatuun satsaavalla yleisrosee vaikkapa kesäsunnuntain pihapeleihin. Maku kestää hyvin myös lämpenemistä, joten sopii isompienkin kesäjuhlien viiniksi." - Soppa 365 (19.6.2019)
Paras roseeviini kesälle 2019? Valitsimme muutaman mainion kesäviinin. "Hennon mansikan tuoksuinen rosee on tyylikäs ja elegantti. Maussa on myös erittäin paljon punaista marjaa, jopa vähän herukkamaisuutta. Viini on kuiva. Viini on reilun hapokas ja se sopisi hyvin esimerkiksi äyriäisten ja vaalean kalan sekä beurre blanc -kastikkeen kanssa. Kastike on hieman hapokas, joten tämä viini komppaisi kivasti hapokasta soosia javoissa paistettua kalaa tai kampasimpukkaa." - Kotiliesi (10.6.2019)
Tarina
Viinin etiketissä oleva latinankielinen lause Odi et Amo tarkoittaa suomeksi 'vihata ja rakastaa', joka on roomalaisen runoilijan Catulluksen kuuluisa teos. Catullus kirjoitti runon suuren rakkautensa kohteelle Lesbialle, jonka kuva näkyy pullon sisällä etiketin keskellä.
Valmistustapa
Viinin nimi tarkoittaa aikaa, jonka rypäleiden kuorimassa on kosketuksissa viinin kanssa käymisprosessin aikana. 11 minuuttia on täydellinen aika jolloin viini säilyttää raikkautensa, mutta saa häivähdyksen marjaisuutta ja saavuttaa kauniin lohenpunaisen värin.
Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Rypäleet
Corvina 50%, Trebbiano di Lugana 25%, Syrah 15%, Carmenère 10%
Alkoholipitoisuus
12.50 %
Pakkauskoko
75 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Tuottaja

Pasqua Vigneti e Cantine

Pasqua on yksi Italian suurimpia yksityisiä perheyrityksiä ja sijaitsee Veronassa, Romeon & Julian rakkauden kaupungissa. Pasquan viinitarhat sijaitsevat mm. Veneton alueella Pohjois-Italiassa sekä Apuliassa Etelä-Italiassa. Pasqua tarkoittaa pääsiäistä italiaksi.
Lue lisää tuottajasta
Alue / luokitus
Rosé delle Venezie
Altian tuotenumero
1023563
Alkon tuotenumero
917087

Ruoka - ja tarjoiluvinkit

Pasqua Vigneti e Cantine

Pasqua on yksi Italian suurimpia yksityisiä perheyrityksiä ja sijaitsee Veronassa, Romeon & Julian rakkauden kaupungissa. Pasquan viinitarhat sijaitsevat mm. Veneton alueella Pohjois-Italiassa sekä Apuliassa Etelä-Italiassa. Pasqua tarkoittaa pääsiäistä italiaksi.